Oraşele europene vor fi nevoite să dărâme clădirile care blocheaza briza răcoroasă de seara în timpul luptei cu căldura arzătoare de vară, a avertizat Carl Beierkuhnlein, un academician german, informeaza Earth Times, citat de Green Report.
La o conferinţă de presă din Munchen pe tema încălzirii globale, Beierkuhnlein, care este profesor de ecologie la universitatea Bayreuth, a declarat că încălzirea globală va afecta mult mai mult oraşele decat regiunile rurale.
Rezolvarea ar putea fi "canalele cu aer rece" care ar putea să ventileze interiorul oraşelor inchise. "În unele cazuri va fi necesară chiar şi distrugerea unor clădiri", a declarat academicianul. Profesorul a precizat că nu este suficient timp ca să aşteptam rezultatul cercetărilor pe termen lung pentru determinarea punctelor fierbinţi dintr-un oraş.
"În următorii 10 până la 20 de ani, ne vom confrunta cu schimbări majore care nu au fost văzute pe pământ în ultimii 100.000 de ani. Dacă nu vom aduce o briză de aer rece noaptea, nu vom avea o clima urbană sănătoasă", a declarat Beierkuhnlein.
(12:52)