Filiala locală a PLUS Timiş a primit o scrisoare deschisă, adresată de Ghizela Neaga, în care subiectul e accederea fostului consilier personal al primarului Nicolae Robu, ex-liberalul Marian Constantin Vasile, în partid şi promovarea acestuia pentru o posibilă candidatură la funcţia de primar al Timişoarei.

Vasile a demisionat din PNL și s-a înscris în PLUS la finele anului trecut. Ulterior, preşedintele filialei PLUS Timiș, Cătălin Şipoş, a părăsit funcţia invocând motive personale, dar, de fapt, era vorba de nemulțumiri față de avântul nou-venitului. Iar acum a apărut scrisoare deschisă semnată și expediată de Ghizela Neaga.

„În urma derulării acțiunii de promovare și primire în organizația PLUS Timișoara împotriva voinței majoritătii membrilor a lui Marian Constantin Vasile (MCV) și a oportunitătii candidaturii acestuia la primăria Timișoara vreau să atrag atenția asupra unor aspecte ce țin de conduită și profilul moral al acestuia. Prin acceptarea acestei candidaturi fără echivoc și fără să punem intrebări suntem în pericol de a demola crezul pentru crearea omului PLUS care stă la baza filozofiei noastre de a curăța prezentul de mentalităţile trecutului”, se arată în scrsioarea care continuă cu o serie de întrebări.

”Probabil a existat o înțelegere prealabilă ca trecerea din PNL în PLUS să se facă doar dacă MCV primește ceva. Deduc acest lucru deoarece MCV este specialist consacrat în astfel de probleme, acesta încercând manevra și la USR în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. Această teză naște o nouă întrebare : Putem vorbi în acest caz despre un traseism politic bazat interese personale ca despre trezirea unei constiinte  nicidecum nu poate fii vorba?!

Cine a avut interesul să destabilizeze organizația PLUS Timiș poate să dea răspuns la această întrebare impreună cu răspunsul la întrebarea de ce PNL nu a luat măsuri privind excluderea lui MCV după episodul cu parlamentar la USR și l-a ținut în continuare într-o structură de reprezentare în administrație și implicit în partid?(…)”, se mai arată în document.

Vasile trebuia speriat de fantomă

Doar că Ghizela Neaga a fost membră a PLUS Timiș până acum un an, când a trecut la cele veșnice. Momentan nu se știe cine i-a violat contul femeii decedate pentru a transmite scrisoarea deschisă și nici de ce a decis să o semneze cu numele ei.

”Așa-zisa scrisoare deschisă trimisă astăzi presei cu privire la persoana mea reprezintă o tentativă de calomniere ce nu are niciun fundament. Acest document a fost trimis de pe adresa de email a unei persoane decedate, făcând referire la aspecte care pot fi demontate foarte ușor de către orice persoană de bună credință. (…)

Este vădit faptul că am deranjat mulți politicieni prin publicarea viziunii proprii de dezvoltare a Timișoarei în luna decembrie,  prin depunerea candidaturii interne în partidul PLUS pentru poziția de primar al Timișoarei (în curs de desfășurare, inclusiv în ceea ce mă privește) și mai ales pentru că sunt un om neșantajabil, cu experiență practică și doctorală în administrația publică”, a transmis, miercuri la prânz, Marian Constantin Vasile.

 

Te-ar putea interesa și: