„Un sinecurist acuză! De fiecare dată când nu se simte băgat în seamă, Dacian Cioloș, iese, cum altfel decât pe Facebook, și atacă Partidul Național Liberal. Acest sinecurist uită că PNL l-a susținut pentru funcția de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016. De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze. Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloș, dar când mă uit cum a obținut el toate funcțiile deținute, înțeleg că pentru el 'reformat' înseamnă să pupi ghiulul oricui îți oferă o funcție într-un loc călduț”, a scris, duminică, pe Facebook, vicepreședintele PNL Gigel Știrbu.

 

Ba mai mult, liberalul a adăugat că Cioloș are un caracter care „lasă de dorit”.

„Dacian Cioloș este un om cu un caracter ce lasă de dorit și încearcă sistematic să muște mâna care l-a hrănit. Așa a procedat și când l-a criticat pe Președintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă. N-ar trebui să uite că într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcția de premier al României. Toate funcțiile deținute de-a lungul timpului i-au fost acordate de oamenii pe care acum îi blamează. Să nu uite că PNL i-a dat portofoliul Agriculturii în guvernul condus de Tăriceanu, iar aceeași clasă politică nereformată i-a oferit și postul de comisar european. Nu cumva este cel mai bun produs al actualei clase politice?”, a precizat Știrbu.

 

Vicepreședintele PNL îi cere lui Cioloș să explice de l-a susținut în Guvernul său pe „omul lui Liviu Dragnea”.

„Poate fostul premier ne va explica și motivul pentru care l-a susținut pe Vasile Dâncu în guvern, știind foarte bine că este omul lui Liviu Dragnea. Sau poate acesta era și motivul?”, a conchis Știrbu.

Și alți liberali au reacționat, duminică, la criticile lui fostului premier tehnocrat. De exemplu, vicepreședintele PNL Florin Roman a afirmat că lui Dacian Cioloș "îi miroase" PNL, însă fostul premier tehnocrat stă în tribune, „sparge semințe și își da cu părerea de antrenor”, nefiind în stare nici măcar să își înregistreze partidul, Mișcarea România Împreună.

 

De asemenea, Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, a reacționat la criticile făcute de Dacian Cioloș, aceasta spunând că cea mai mare contribuție a fostului premier tehnocrat ar fi să reușească să își înființeze partidul, MRÎ, și l-a îndemnat să renunțe la atacul asupra celorlate formațiuni.

 

Dacian Cioloș a scris, duminică pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând „cu obstinație” să se reformeze și să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societății românești. Acesta a adăugat că liberalii doar așteaptă „să cadă PSD natural și ei să le ia locul”.

 

Cioloş a declarat sâmbătă, într-o emisiune TV, că președintele Klaus Iohannis trebuie să găsească modalitatea prin care să fie mai „dătător de încredere” că apără statul de drept și a adăugat că e nu ar fi nominalizat-o pe Viorica Dăncilă în funcția de prim-ministru.