Evenimentul Zilei > Actualitate > Cioloș, în tricoul naționalei: „Sunt optimist”
Cioloș, în tricoul naționalei: „Sunt optimist”

Cioloș, în tricoul naționalei: „Sunt optimist”

Premierul României a participat, ieri, la o recepție găzduită de Ambasada României de la Paris, iar azi va asista la deschiderea CE

La fel ca majoritatea românilor, și premierul Dacian Cioloș a intrat în febra meciului pe care România îl va disputa, în această seară, de la ora 22.00, împotriva Franței, pe „Stade de France”.

„E o echipă ambițioasă”

Șeful Guvernului a ajuns, ieri, la Paris și a participat la o recepție găzduită de Ambasada României din capitala Franței, alături de ambasadorul Luca Niculescu și Răzvan Burleanu, președintele FRF. „Sunt convins că, încă din primul meci, jucătorii vor da tot ce pot ca să arate ce înseamnă noua echipă a României. Sunt optimist, pentru că România vine după o serie de mai multe victorii și, chiar dacă e o echipă tânără, știu că e o formație ambițioasă”, a declarat Dacian Cioloș, îmbrăcat într-un tricou al naționalei, primit de la Răzvan Burleanu.

Premierul și-a exprimat dorința de a ajunge în cantonamentul primei reprezentative, pentru a-i încuraja pe elevii selecționerului Anghel Iordănescu. „Îmi doresc o întâlnire cu echipa. Sunt reguli foarte stricte și din partea UEFA în cantonament, dar sper să reușesc să-i văd.”

„Să știm să ne bucurăm”

Nu putea fi evitat subiectul ce vizează pericolul atentatelor. Cioloș, care va fi prezent, în această seară, pe „Stade de France”, alături de Francois Hollande, președintele Franței, a spus că e un moment în care lumea ar trebui să se bucure de fotbal. „Eu cred că cel mai rău lucru pe care îl putem face este să ne fie teamă și de asta am decis să vin. În astfel de momente, în primul rând, trebuie să știm să ne bucurăm, nu să ne gândim la lucruri dificile și complexe pentru că avem atât de rar momente de bucurie încât e păcat să le poluăm și pe acestea.”

Înainte de-a ajunge la cea mai mare arenă din Hexagon, premierul României va avea o întrevedere cu președintele Franței la Palatul Eysee.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: