Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș, EXPLICAȚII despre legea conversiei: Am preferat să trimit legea la CCR pentru ca ea să intre în vigoare curată
Cioloș, EXPLICAȚII despre legea conversiei: Am preferat să trimit legea la CCR pentru ca ea să intre în vigoare curată

Cioloș, EXPLICAȚII despre legea conversiei: Am preferat să trimit legea la CCR pentru ca ea să intre în vigoare curată

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că a trimis legea conversiei creditelor la Curtea Constituțională pentru a se putea stabili de la bun început dacă legea are sau nu probleme de constituționalitate, astfel încât să nu aibă de suferit beneficiarii.

"Dacă legea intra în vigoare, după două luni era contestată (…) și CCR ar fi acceptat contestația, cei care beneficiau de această lege erau într-o situație și mai dificilă. Am preferat să trimit eu la Curtea Constituțională, înainte ca ea să intre în vigoare, dacă are sau nu probleme de constituționalitate. Dacă nu are, ea va intra în vigoare și atunci nu mai există riscul să fie atacată la CCR. Dacă are probleme constituționale, eu mi-am luat angajamentul că vom veni cu propuneri de modificare și de adaptare a legii pentru a corecta acele probleme constituționale și ea va intra în vigoare curată", a afirmat Cioloș la Realitatea TV.