Dacian Cioloş, la fel ca Dan Barna și ca Raluca Turcan, afirmă că social-democraţii critică PNRR pentru că nu pot lua comision din cele 29 de miliarde de euro.

„Aud că, astăzi, PSD a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului chiar și după ce a fost prezentat planul național de redresare și reziliență de 29 de miliarde de euro pentru România în detalii tehnice, în sinteză și pe cartoane colorate.

Cred că și dacă ministrul Ghinea le desenează pesediștilor că aceste fonduri sunt vitale pentru reforme și pentru investiții făcute cu cap în toate domeniile, ei tot se fac că nu înțeleg cum să investești atâția bani fără să existe un comision, undeva. Poate doar dacă i-ar asigura cineva că banii se duc numai către primarii si președinții lor de Consilii Județene.

Îl felicit pe ministrul USR PLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru negocierile cu Comisia Europeană care au dus la o formă foarte consistentă a PNRR. Le atașez celor din PSD și un video, poate așa reușesc să înțeleagă că se opun dezvoltării țării”, scrie, ironic, Dacian Cioloş pe Facebook.

Dacian Cioloş, susținător al lui Cîțu

Dacian Cioloş, în doar câteva săptămâni, şi-a schimbat  poziţia publică faţă de Florin Cîţu. După ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu, liderul PLUS afirma că

„Florin Cîţu face jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună. (…) Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, scrie Cioloş pe Facebook, pe 14 aprilie.

A doua zi, continua acuzele:

„După mai bine de 24 de ore, Florin Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu, deși, între timp, am avut chiar și o convorbire telefonică cu el. (…)
Ce așteptam noi de la Florin Cîțu era un comportament transparent și onest. Să ne informeze despre intențiile sale, să ne comunice nemulțumirile și să evalueze activitatea miniștrilor din cabinetul său, indiferent de culoarea lor politică.”