Ciolacu nu demisionează. Vrea să fie premier până în 2026

Ciolacu nu demisionează. Vrea să fie premier până în 2026Marcel Ciolacu, hanorac. Sursa foto: captură video

Marcel Ciolacu a declarat că nu va demisiona din fucția de prim-ministru, în ciuda presiunilor la care este supus. Premierul crede că, dacă ar renunța la șefia executivului, coaliția s-ar destrăma, iar protocolul nu ar mai fi valabil.

Marcel Ciolacu denunță presiunea pusă asupra sa, după ce numele lui a fost implicat în dosarul Nordis. De asemenea, premierul a fost criticat pentru că s-a postat purtând un hanorac în valoare de 4.000 de euro în timp ce-și căuta pisica.

"Categoric, nu demisionez"

„Eu înțeleg ce se dorește. S-a făcut o presiune pe președinte, pe fostul președinte, pe Klaus Iohannis care a cedat și și-a dat demisia.

Se va încerca același lucru în continuare și cu Marcel Ciolacu. Vor apărea de la hanorac la pisică, cât a costat hanoracul, câte zboruri, unde-i Nordisul”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos/Octavian Ganea

Marcel Ciolacu anunță, însă, că nu ia în calcul varianta demisiei. Premierul consideră că un astfel de gest ar rupe coaliția.

„Categoric, nu demisionez. Că acum m-au enervat suficient de mult de nu mai văd ei nicio demisie.

Mai discutăm dacă plec din fruntea Guvernului după aderarea României la OCDE, care va fi în 2026", a mai spus liderul PSD.

E dificil cu un președinte interimar

Ieri, Marcel Ciolacu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că a cedat presiunilor și a demisionat din fucția de președinte.

„Unii văd, prin demisia lui Klaus Iohannis, o dezumflare a tensiunii sociale, însă nu trebuie să ignorăm contextul internațional.

E dificil ca România să fie un partener de dialog acum, având un președinte interimar.

În acest moment, este greu să ai un cuvânt de spus în negocierile pentru pacea din Ucraina, când influențele geostrategice și geopolitice sunt în plină reașezare", a declarat el.

Premierul a criticat, voalat, și Uniunea Europeană, pentru birocrația excesivă, care a făcut ca PIB-ul Europei să ajungă la jumătate din cel al Statelor Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre