Vestea bună este că tratamentele faciale cu ciocolată se potrivesc aproape oricărui tip de ten și nu produc efecte negative la nivelul acestuia. Iată doar câteva dintre beneficiile pe care ciocolata le are, folosită în mod cosmetic:

Pielea devine mai catifelată

Ciocolata ajută la stimularea fluxului sanguin către capilarele fine de sub stratul superior al pielii, asigurând astfel o hidratare mai intensă. Pentru femeile care au pielea uscată, acest tratament este cu siguranță cea mai bună alternativă.

Reduce apariția punctelor negre și a ridurilor

Pigmentarea tenului este o preocupare comună în rândul femeilor. Aceasta face pielea să arate obosită și încărcată. Radicalii liberi din ciocolata neagră pot ajuta însă la reducerea semnificativă a pigmentării și a apariției petelor maronii. Totodată îmbunătățește fluxul sanguin și conținutul de colagen și oferă elasticitate pielii.

Aspect mai tânăr

Îmbătrânirea reprezintă o preocupare majoră pentru multe femei în ziua de astăzi. Factori precum expunerea excesivă la soare, praful, poluarea și utilizarea constantă a produselor de machiaj pot avea un efect vizibil asupra pielii. Cacaua din ciocolată ajută la multiplicarea celulelor care păstrează pielea mai tânără și radiantă.

 

Pași simpli pentru a face o mască de ciocolată chiar la tine acasă

● Pasul 1: Adaugă o lingură de pudră de cacao cu două linguri de gel de Aloe vera. Masați amestecul pe față în mișcări circulare timp de aproximativ două minute, după care clățiți cu apă caldă.

● Pasul 2: Îndepărtați celulele moarte ale pielii cu un amestec de zahăr, cacao și ulei de cocos. Se amestecă o lingură de zahăr brun și cacao cu două linguri de ulei de cocos. Masați ușor amestecul pe față timp de aproximativ 5-7 minute. Procedând astfel veți îndepărta celulele pielii moarte, iar pielea va deveni fină.

● Pasul 3: Amestecați ciocolată și miere pentru a face o mască de față. Se amestecă o lingură de pudră de cacao cu una de miere. Aplicați masca pe față și lăsați-o să stea pentru aproximativ 15 minute înainte de clătire. Mierea conține proprietăți de hidratare care vă lasă pielea hidratată și strălucitoare.

 

Cum pot îndepărta bărbații oboseala?

Oboseala apare și pe chipurile bărbaților. Pentru a îndepărta pungile de sub ochi, aceștia pot să își țină palmele apasate pe ochi un minut. Atsfel se stimulează drenajul limfatic. Ideal ar fi și folosirea unui ser pentru conturul ochilor. (Cristian Tănase)

Sucul de cireșe, recomandat pentru un somn mai bun

Sucul natural de cireşe este bogat în melatonină, o substanţă care reglează ritmul somn-veghe. Acesta este folosit și în suplimentele contra insomniei. ATENȚIE! Sucurile din comerț nu au același efect, de aceea este recomandată folosirea unui suc cât mai natural. (Cristian Tănase)

 

Spune NU bărbieritului dimineața!

Mulți dintre bărbați se bărbieresc dimineața, mai ales când au o întâlnire importantă, iar aspectul fizic este foarte important. Puțini știu, în schimb, că nu este un obicei tocmai sănătos. Pielea este încă ușor umflată pentru că reține lichidul peste noapte. E mai bine să o lăsați să se dezumfle.

SFAT: Încălziți pielea înainte de bărbierit, ar fi recomandat să faceți această acțiune după un duș fierbinte. Pentru un ras perfect, căutați să vă dați pe față, înainte să vă bărbieriți, cu un ulei special, un „preshave oil”. Acest produs va face firele de păr din barbă să se ridice – deci să fie mai ușor de îndepărtat, și va permite lamei de ras să alunece mai bine pe piele. (Cristian Tănase)

 

Te-ar putea interesa și: