BREAKING NEWS: Ciocnirea militară dintre Erdogan și Assad a ÎNCEPUT peste capul lui Putin

BREAKING NEWS: Ciocnirea militară dintre Erdogan și Assad a ÎNCEPUT peste capul lui Putin

Forțele lui Assad au pătruns în Afrin pentru a-i sprijini pe kurzi și au fost primite cu tiruri de obuze de către turci. Atât Assad cât și Erdogan sunt aliații lui Putin.

Un convoi cu forțe siriene pro-guvernamentale, purtând uniforme de camuflaj și fluturând steaguri siriene au pătruns în regiunea Afrin, a anunțat televiziunea de stat cu câteva minute în urmă.

„Sute de combatanți au intrat în regiunea Afrin marți după amiază”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Înregistrări video postate pe Twitter arată un convoi cu camionete având în dotare mitraliere grele trecând pe la un punct de control care purta însemnele forțelor de securitate kurde.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O singură Sirie, o singură Sirie!” cântau unii dintre ei, informează France 24.

„Trebuie să le spunem oamenilor din Afrin că ei și noi suntem uniți”, a declarat un luptător intervievat de televiziunea de stat siriană, referindu-se la afirmațiile regimului că Siria trebuie să rămână o singură țară și că rupturile interne provocate de război trebuie eradicate.

Televiziunea siriană a prezentat și obuze căzând în preajma ziariștilor adunați să asiste la eveniment, făcându-i pe unii să fugă. Foarte probabil, aceste obuze aparțineau forțelor turce care au invadat Afrin acum patru săptămâni.

Luni, agenția oficială a Siriei, SANA, afirma că „forțe populare” care îl sprijină pe președintele Assad urmau să intr în regiunea Afrin „în decurs de câteva ore” pentru a „sprijini” forțele locale care se confruntă cu „agresiunea” Turciei.

Acest anunț a fost dezmințit luni la prânz de conducătorii YPG (Unitățile de Apărare Populară kurde), deplângând dificultățile de negociere dintre kurzi și regimul de la Damasc.

Marți după amiază, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunțat că „Desfășurarea siriană (în Afrin) a fost oprită” în urma unei discuții telefonice pe care a avut-o luni cu Vladimir Putin și cu președintele iranian Hassan Rouhani. Rusia și Iranul sunt principalii aliați ai președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Erdogan și alți oficiali au avertizat regimul de la Damasc că, în cazul în care va trimite trupe să îi sprijine pe kurzii din Afrin, acestea vor fi atacate.