Cine sunt cei trei elevi români, premiați de NASA: Ianu, Mihnea și Sebi

Cine sunt cei trei elevi români, premiați de NASA: Ianu, Mihnea și Sebi NASA. Sursa foto: Frank Manno | Dreamstime.com

NASA a premiat cu medalia de argint trei elevi români pentru un proiect inedit în care cei trei concurenți și-au imaginat o așezare umană în spațiu. Ianu, Mihnea și Sebi au participat la concursul „Gerard K. O’Neill Space Settlement”, susținut de Agenția Spațială.

NASA a medaliat trei elevi români

Gerard K. O’Neill Space Settlement, competiție susținută de NASA, se desfășoară de trei decenii. Performanța elevilor români este cu atât mai importantă cu cât în acest an au participat 5.500 de proiecte și 29.000 de elevi din 28 de țări diferite.

Ianu este un elev de 13 ani care învață la Școala Gimnazială nr.1 Sfinții Voievozi, iar Mihnea și Sebi sunt colegi de clasă la Școala Gimnazială nr.1 Jilava. Elevii premiați cu argint de NASA au explicat care este detaliul care face diferența între un elev care face performanță și un elev care studiază mecanic la toate disciplinele școlare.

Elevii români premiați de NASA

Ianu, Mihnea și Sebi, elevii români premiați de NASA. Sursa foto: Fanatik

FIDES ULTIMATUM, premiat cu argint

Pentru Ianu, diferența constă în creativitatea fiecăruia. Performanța nu înseamnă neaparat studiul fiecărei materii în parte, ci mai degrabă folosirea informațiilor acumulate într-un stil creativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Sebi consideră că logica are un rol mult mai important în atingerea performanței, modul în care este structurată informația cântărește decisiv în obținerea performanțelor notabile.

Mihnea este ceva mai modest și consideră că norocul de a dobândi o inteligență peste media îi ajută să analizeze mai bine informațiile necesare pentru atingerea performanței. Însă, „talentul fără muncă nu reprezintă nimic”, a completat Ianu.

NASA

Agenția Spațială Americană. Sursa foto: Frank Manno | Dreamstime.com

În ce constă proiectul premiat de NASA

Proiectul premiat de NASA, FIDES ULTIMATUM reprezintă o așezare umană plasată pe Orbita Joasă a Pământului, unde pot conviețui aproximativ 12.000 de persoane.

„Noi ne-am gândit ca această așezare să fie un prototip care ne-ar putea ajuta să înțelegem spațiul mai bine, astfel încât să putem construi așezări umane mult mai mari și în alte părți ale Universului. Noi nu vrem să creăm doar o simplă așezare umană, ci vrem să facem și cercetări științifice acolo.

Fiecare torus sau structură toroidală are un scop: una este pentru locuințe, una este pentru agricultură și alta pentru cercetare”, au explicat Mihnea, Ianu și Sebi, pentru Fanatik.

Mihnea, Ianu și Sebi, levii premiți cu argint de NASA

Mihnea, Ianu și Sebi. Sursa foto: Fanatik

Micul Parlament din Spațiu

Proiectul inedit a fost conceput astfel încât să redea condițiile de pe Pământ. Locuitorii sunt împărțiți în clase sociale care beneficiază de energie, gravitație și chiar și un mic sistem financiar. Medaliații NASA au înființat și un mic Parlament și un hotel pentru turiștii spațiali.

FIDES ULTIMATUM a început ca o formă de divertisment, doar că în timp lucrurile au luat o altă turnură. Cei trei elevi au primit mențiune la concursul de anul trecut. A fost și momentul când Sebi, Mihnea și Jianu și-au dat seama că pot obține mai mult. Așa că au aprofundat s-au implicat mai mult și au muncit până când au obținut argintul.