Evenimentul ZileiActualitateCine să mai înțeleagă atitudinea Australiei? Oficialii anulează viza unei jucătoare de tenis din Cehia! Se află în detenție cu Djokovic

Cine să mai înțeleagă atitudinea Australiei? Oficialii anulează viza unei jucătoare de tenis din Cehia! Se află în detenție cu Djokovic

Cine să mai înțeleagă atitudinea Australiei? Oficialii anulează viza unei jucătoare de tenis din Cehia! Se află în detenție cu Djokovic
​Australia a anulat viza jucătoarei cehe de tenis Renata Voracova, care a sosit în țară pentru a juca la Australian Open din această lună, au declarat vineri mai multe mass-media.

Jucătoarea a fost reținută de oficiali ai Forțelor de Frontieră din Australia, au declarat rapoartele postului național ABC, ziarul The Age și Sydney Morning Herald, toate citând o sursă guvernamentală.

Potrivit surselor, care nu au putut fi confirmate imediat de Ministerul Afacerilor Interne, Voracova a fost transferată în clădirea Park Hotel din Melbourne, care servește acum drept centru de detenție în care se află aproximativ 32 de refugiați și solicitanți de azil.

Jucătoarea de dublu Renata Voráčová din Republica Cehă a fost oprită de oficialii Forțelor de Frontieră Australiane, joi, și dusă în detenţie

Dar nu se știa dacă va depune o contestație legală, așa cum a făcut Djokovic, se arată în rapoarte. Voracova a intrat în Australia în decembrie, pretinzând o scutire de la vaccinarea Covid-19, deoarece fusese recent infectată cu virusul.

O sursă guvernamentală familiarizată cu acest caz a confirmat că Voracova a fost informată că trebuie să părăsească în curând țara, dar încă nu este clar dacă aceasta intenționează să conteste decizia.

Voracova a intrat luna trecută în Australia cu o scutire de vaccinare acordată de Tennis Australia, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele şase luni. Acesta a fost şi motivul invocat de Novak Djokovic.

Ministrul Afacerilor Interne Karen Andrews a confirmat vineri dimineaţă că alți doi jucători sau membri ai personalului, în afară de Djokovic, sunt investigați pentru probleme de viză.

Diplomații cehi au intrat deja în contact cu jucătoarea în vârstă de 38 de ani, dar ambasada Cehiei din Canberra nu a făcut încă niciun comentariu public.

Guvernul australian, mai tare ca experții: O infecție recentă cu virusul Covid-19 nu înseamnă că un cetățean străin poate intra în țară fără a fi vaccinat complet

Ministrul nu a precizat câţi sportivi sunt anchetaţi şi a menţionat că orice persoană care pătrunde în Australia trebuie să prezinte dovada vaccinării sau dovada că există motive medicale pentru nevaccinare. Ştiu că există multe discuţii despre viză. Viza, din câte înţeleg, nu reprezintă problema, este vorba aici de cerinţele pentru intrare. Poliţia de frontieră a spus clar că Djokovic nu a putut întruni condiţia de a prezenta dovada necesară pentru a pătrunde în Australia, a declarat oficialul.

Liderul mondial a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23:00 (ora locală). El a fost ţinut în opt ore pe aeroport. Presa a relatat că marele campion a fost umilit pur şi simplu de autoritățile australiene, iar cazul său a fost folosit în copuri politice, maai precis, pentru capital de imagine fiind anul alegerilor în ţară.

Mari vedete ale sportului alb condamnă ce i se întâmplă lui Nole

Între timp, americanul John Isner a condamnat tratamentul acordat lui Djokovic, susținând că numărul 1 al lumii a respectat regulile și a fost reținut pe nedrept. „Nu există nicio justificare pentru tratamentul pe care îl primește”, a spus Isner. „Este o rușine”, relatează theaustralian.


Accesează: