Afaceristul Nicolae Badea respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi vinovat de oprirea lucrărilor de reconstrucție și modernizare la stadionul Dinamo.
Fostul patron al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, Nicolae Badea, a declarat că responsabilitatea aparține Ministerului Afacerilor Interne și că firma pe care o conduce, CS Dinamo, nu a pus piedici proiectului de construcție și modernizare a stadionului.
„În ceea ce ne privește, CS Dinamo niciodată nu s-a opus construirii unui nou stadion. Dimpotrivă, comunicările scrise și demesurile pe care le-am făcut și-n relația cu Ministerul de Interne și în relația cu Compania Națională de Investiții sunt o probă clară că lucrul ăsta nu a existat. Cred că este imposibil ca un dinamovist sau CS Dinamo, cu atât mai mult, să nu dorească să se construiască un stadion nou în Ștefan cel Mare. Problema este la Ministerul Afacerilor Interne, nu este la CS Dinamo”, a declarat Nicolae Badea.
El a precizat că firma pe care o deține nu a intenționat nici un moment să blocheze lucrările de la stadionul Dinamo și a comunicat acest lucru autorităților implicate în proiect. Nicolae Badea a subliniat că a oferit celor de la Compania Națională de Investiții (CNI) toate asigurările de care aveau nevoie că nu va iniția nici un demers juridic menit să întârzie sau să împiedice proiectul.
„Existența acelor contracte, nu împiedică în niciun caz. Dimpotrivă am comunicat că nu vom iniția niciun demers juridic care să afecteze investiția într-un nou stadion. CNI-ul, de fapt, vrea să se asigure, și le-au fost date aceste asigurări, că pe perioada construcției nu va exista niciun incident juridic care să împiedice derularea acesteia”, a declarat Nicolae Badea, conform Național FM.
Proiectul va fi reluat
În urmă cu aproximativ o lună, directorul Companiei Naționale de Investiții, Adrian Cefalan, a afirmat că proiectul de reconstrucție a arenei din Ștefan cel Mare nu a fost abandonat și putea fi transpus în realitate în următorii ani.
Potrivit spuselor sale, noul stadion va fi proiectat pentru o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, însă acest lucru va fi stabilit cu precizie după elaborarea documentațiilor tehnice. Costurile totale au fost estimate la aproximativ 100.000.000 de euro.
„Precizăm că, în urma discuțiilor purtate cu CS Dinamo se doreşte realizarea unei arene cu o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, însă capacitatea finală va rezulta după întocmirea studiului de prefezabilitate și respectiv studiului de fezabilitate, raportat la suprafața de teren, indicatorii urbanistici conform certificatului de urbanism precum și a cerințelor impuse de I.S.U. privitoare la căile de evacuare”, spunea directorul CNI în luna septembrie, într-o intervenție la Digi Sport.