Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Cine îl protejează pe Cezar Cătălin Marin? Dubiosul personaj e în concediu medical la MAE, dar se distrează la petrecerile lui Liviu Dragnea și face o navetă „diplomatică” dubioasă între România și Ucraina
Cine îl protejează pe Cezar Cătălin Marin? Dubiosul personaj e în concediu medical la MAE, dar se distrează la petrecerile lui Liviu Dragnea și face o navetă „diplomatică” dubioasă între România și Ucraina

Cine îl protejează pe Cezar Cătălin Marin? Dubiosul personaj e în concediu medical la MAE, dar se distrează la petrecerile lui Liviu Dragnea și face o navetă „diplomatică” dubioasă între România și Ucraina

Om de casa al lui Liviu Dragnea si apropiat al lui Codrin Stefanescu, Cezar Cătălin Marin a fost impus în funcția de Director General Adjunct în cadrul Agentiei Internationale de Cooperare pentru Dezvoltare din MAE în perioada guvernării PSD. Deși susținere politică nu mai are. își păstrează și astăzi funcția, în ciuda tuturor acuzațiilor și bârfelor care planează asupra persoanei sale.

Din luna mai se află în concediu medical, dar asta nu-l împiedică să apară pe rețelele de socializare petrecând de mama focului cu ocazia eliberării lui Liviu Dragnea din închisoare. Mărturie stau imaginile stau imaginile postate de Codrin Stefanescu pe rețelele de socializare.

Scandalurile i-au adus lui Cezar Cătălin Marin o carieră de invidiat

Nu se știe exact care sunt meritele pentru care Cezar Cătălin Marin a primit o funcție de conducere în MAE. Gurile rele spun că, cel mai probabil, fiul fostului general DIE Ion Marin știe foarte bine ce prietenii să cultive.

Cezar Cătălin Marin a fost și un apropiat al lui Corneliu Vadim Tudor, cu care a rupt, însă, legăturile în direct la tv într-un schimb violent de acuzații. De atunci, și-a ales mai bine prietenii, în funcție de avantajele pe care le putea obține. De pildă, de la Amiran Dzanashvili (proprietarul cazinoului din Marriott si nasul fetitei lui) a împrumutat mașina luxoasă cu care, tot în perioada concediului medical, s-a dus până în Ucraina într-o călătorie de afaceri.

Partea cea mai interesantă a acestui voiaj este că, la intoarcerea în Romania, Marin s-a legitimat la graniță folosind pasaportul diplomatic, abuzând de privilegiile functiei oferite de Liviu Dragnea. „De ce pașaportul diplomatic? Simplu. Pentru că posesorii de pașapoarte diplomatice beneficiază de imunitate si nu pot fi controlați, astfel încât. în principiu, au toate șansele să poata intra în tară cu portbagajele pline de orice consideră de cuviință: cărți, jeleuri sau bineînteles țigări de contrabandă. Sunt deja de notorietate vizitele dese și scurte de 1-2 zile ale acestuia în Ucraina, precum și tactica sa de a evita controlul vamal cu ajutorul pașaportului diplomatic. De neînțeles, însă, este sprijinul de care încă beneficiază la nivelul ministerului de externe, scrie Flux 24.

Marin a avut probleme grave cu legea

Potrivit site-ului instanţelor din România, Cezar Cătălin I. Marin a fost condamnat în primă instanță de către Judecătoria Sectorului 2 la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și fals.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au făcut recurs la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa superioară a venit cu o soluţie inedită: a menţinut condamnarea la închisoare dictată de judecătorie, dar a redus-o de la 2 ani la…15 zile.

Astfel, pe 14.09.2005, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dat următoarea soluţie: „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr.627/12.04.2005 pronunţată de Judecătoria Sector 2 Bucureşti: Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în fond rejudecând: În baza art. 290 Cod penal cu aplic. art. 74 lit. şi 76 lit. e Cod penal condamnă pe inculpatul Marin Cezar Cătălin la 15 zile închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privata. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În baza art. 192 al. 3 Cpp. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în 10 zile de la comunicare ptr. inculpat şi partea civilă”, notează Flux 24.

Publicat in categoriile: Blitz news
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: