Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci lucruri pe care nu le știai despre cum să-ți schimbi comportamentul
Cinci lucruri pe care nu le știai despre cum să-ți schimbi comportamentul

Cinci lucruri pe care nu le știai despre cum să-ți schimbi comportamentul

Fiecare dintre noi și-a propus, cel puțin odată, să-și schimbe semnificativ modul de viață, însă, din diverse motive, a renunțat să mai facă vreo schimbare majoră. De cele mai multe ori, renunțarea vinde din teama de eșec, dar cum putem învăța din erori? Huffington Post ne propune cinci sfaturi.

1. Verifică-ți țelurile
De multe ori, modul în care ne stabilim țelurile reprezintă un factor important în atingerea succesului. Țelurile negative sunt, din start, sortite pierii, drept urmare atunci când îți stabilești niște ținte acestea trebuie mai degrabă să fie acțiuni pe care le poți face decât unele pe care vrei să le eviți.
2. Alege gri-ul
Oamenii sunt tentați să judece totul în alb și negru și atunci nu au decât două variante, ori reușesc, ori eșuează. Spre exemplu, dacă îți propui să urmezi o dietă strictă, ori o urmezi până la capăt, ori renunți. Iar dacă ești genul care crede că orice greșeală este o catastrofă, atunci mai bine nu-ți stabili reguli foarte stricte între bine și rău atunci când îți stabilești țelurile.
3. Ajustează din mers
Atunci când dai greș, înseamnă că ceva nu a mers. Drept urmare, trebuie să analizezi planul și să vezi ce nu a funcționat, astfel încât a doua oară lucrurile să nu se mai întâmple la fel.
4. Rezistă tentațiilor
Una dintre cele mai importante cauze ale eșecurilor o reprezintă tentațiile din mediul ambiant. Cu cât te vei confrunta mai mult cu o tentație, cu atât mai predispus vei fi să-i cedezi.
5. Fii îngăduitor cu tine
Eșecul nu e neapărat un semn de slăbiciune, ci doar că schimbarea comportamentului e un lucru dificil. Așa că învață din experiența respectivă și mergi mai departe. Și nu uita să te ierți pe tine însuți.