Cinci lucruri pe care ar fi bine să le știi despre implanturile dentare

Cinci lucruri pe care ar fi bine să le știi despre implanturile dentare

Implanturile dentare sunt cea mai bună opțiune disponibilă de înlocuire a dinților pentru persoanele care au pierdut dinți naturali, mai ales în ceea ce privește rezistența și durabilitatea. Persoanele care au beneficiat de implanturi dentare pot mușca și mesteca exact la fel ca persoanele care au toți dinții naturali.

Odată ce un implant dentar este plasat în osul maxilarului unui pacient, osul fuzionează în jurul implantului. Se creează astfel o legătură atât de puternică, la fel de rezistentă ca cea dintre un dinte natural și osul în care este fixat.

Operația de inserare a unui implant dentar nu este una complicată sau periculoasă!

Unii pacienți au impresia că operația de inserare a unui implant este periculoasă întrucât implică implantarea unei proteze în osul maxilarului. Dar această operație nu este decât o procedură de rutină efectuată de mii de stomatologi din întreaga lume. Chirurgia implantului dentar are o rată de succes de peste 98% și majoritatea pacienților cu un organism sănătos și are osul maxilarului puternic, pentru a putea susține un implant dentar este un bun candidat pentru procedură.

Pe de altă parte, pentru a-ți crește șansele de succes, este bine să apelezi la o clinică stomatologică Brașov specializată în implanturi dentare și cu echipamente de ultimă generație.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este destul de simplu să îngrijești implanturile dentare!

Implanturile dentare se aseamănă din multe puncte de vedere cu dinții naturali, mai ales în ceea ce privește modul de îngrijire. Ca să îngrijești un implant dentar, nu trebuie să faci nimic în plus în afară de a-ți peria dinții de două ori pe zi, dimineața și seara, să folosești ață dentară și apă de gură și să nu neglijezi vizitele regulate la dentist. Dar, în ceea ce privește pericolul reprezentat de carii, să știi că implanturile, spre deosebire de dinții naturali, nu sunt amenințați de acestea. Pentru că sunt realizate din materiale foarte rezistente, implanturile dentare nu pot forma carii. Odată ce locul unui implant dentar s-a vindecat complet, periajul normal și folosirea aței dentare sunt tot ceea ce este necesar pentru a le îngriji zi de zi.

Implanturile dentare protejează împotriva pierderii osoase

O consecință naturală a pierderii dinților naturali implică atrofierea osului care a susținut dintele lipsă. În absența rădăcinii dintelui, osul maxilar se resoarbe sau se retrage. Pe măsură ce osul maxilar își schimbă forma, se schimbă și forma gurii. Pierderea osului poate provoca, de asemenea, formarea de riduri și linii fine în jurul gurii și bărbiei. Implanturile dentare imită forma și rezistența rădăcinilor naturale ale dintelui și ajută la conservarea osului maxilar, prevenind aceste lucruri.

Implanturile dentare oferă multiple beneficii pentru sanatate

Implanturile dentare nu sunt doar o procedură cosmetică. Restabilind capacitatea naturală a unei persoane de a mușca și de a mesteca, implanturile dentare redau pacientului capacitatea de a menține o dietă sănătoasă. Un studiu recent a constatat că persoanele care își pierduseră cinci sau mai mulți dinți până la împlinirea vârstei de 65 de ani prezintă un risc mai mare de diabet, osteoporoză și boli de inimă decât persoanele cu o dantură completă.

Cu implanturi dentare în schimb, chiar dacă ai pierdut dinți naturali, nu trebuie să-ți faci nicio problemă deoarece ele funcționează și se simt exact la fel ca dinții naturali.

Ai nevoie de implanturi dentare?

Implanturile dentare pot face mai mult decât să sporească încrederea unui pacient în propria persoană sau să-i ofere un zâmbet strălucitor și frumos. Implanturile dentare pot ajuta mai ales la păstrarea și menținerea sănătății și a unui aspect tineresc. Ai nevoie de implanturi dentare și nu știi sigur dacă ele sunt soluția potrivită pentru tine pentru a-ți recupera frumusețea zâmbetului, apelează la cu încredere și vei primi tot suportul de care ai nevoie.

Întregul proces va începe cu o consultație amplă, un computer tomograf și analize de sânge care vor confirma starea ta de sănătate și, apoi, specialiștii îți vor recomanda cea mai bună soluție pentru tine!