Evenimentul Zilei > Economie > Cinci lucruri de luat în considerare când cumperi o canapea extensibilă
Cinci lucruri de luat în considerare când cumperi o canapea extensibilă

Cinci lucruri de luat în considerare când cumperi o canapea extensibilă

Cumpărarea unei canapele este una dintre cele mai importante investiții pe care le-ai putea face pentru casa ta.

Canapeaua este o piesă de mobilier în care ne relaxăm, citim, mâncăm și bem, ne amuzăm cu familia și prietenii, ne uităm la televizor și chiar dormim. Așadar, are sens să investim cu cap într-o canapea extensibilă care să ne susțină la bine și la greu.

De la luarea măsurătorilor până la alegerea unui cadru bun, iată cinci lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea extensibilă nouă.

1. Încearcă înainte să cumperi

Atunci când vânezi o nouă saltea de pat dormitor, cu siguranță o testezi, așezându-te pe ea, nu-i așa? Ei bine, același lucru se aplică și cu o canapea extensibilă Canapeaua medie are o adâncime de cel puțin 60 de centimetri, ceea ce oferă suficient spațiu de manevră dacă ai picioare lungi și îți permite să le ascunzi dacă ești mai mic de înălțime.

Însă adâncimea scaunelor variază adesea, așa că încearcă diferite stiluri pentru a te asigura că ai un sprijin bun la spate înainte de a cumpăra o anumită canapea. Când vine vorba de înălțimea scaunului, cele mai multe modele sunt între 45 de centimetri și 50 de centimetri înălțime. Nu există înălțime corectă sau greșită, așa că, din nou, încearcă înainte de a cumpăra pentru a te asigura că se potrivește întregii familii.

De asemenea, este important să iei în considerare și modul în care îți place să te relaxezi. De exemplu, dacă sunteți doi și vă place amândurora să stați cu picioarele ridicate, atunci verificați dacă canapeaua este suficient de adâncă pentru a vă găzdui pe amândoi. Sau luați în considerare o canapea cu șezlong, dacă aveți spațiu pentru a găzdui una.

Dacă preferați să te întinzi pe canapea, asigură-te că ea este suficient de lungă pentru a te întinde.

Persoanele mai înalte ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare o canapea cu spate mai înalt pentru a oferi un sprijin suplimentar.

2. Investește într-un cadru bun

Cheltuiește cât poți de mult pe o canapea extensibilă cu un cadru de calitate. Acesta te va purta cu bine prin mulți ani de relaxare. Un cadru din lemn de esență tare este o opțiune bună, dar ia în considerare și o construcție metalică. O canapea extensibilă trebuie să fie extrem de rezistentă, pentru că ea va fi folosită zilnic atât în forma retractată, cât și în cea extinsă. Cadrul trebuie să reziste la greutate, la uzură, dar și la schimbarea deasă a poziției.

3. Verifică pernele

Nu uita că ceea ce este în interiorul unei canapele este la fel de important ca ceea ce este la exterior.

Când vine vorba de spătarul și scaunul canapelei, pernele umplute cu pene oferă un confort ridicat, dar vor avea nevoie de o umplere regulată, în timp ce umpluturile cu spumă sau fibre se pot aplatiza și își pot pierde forma în timp.

Soluția perfectă? Recomandăm legerea unei combinații de pene și spumă, deoarece penele dau moliciunea, în timp ce spuma oferă structură. Pernele din spate pline cu pene și pernele pentru scaune umplute cu spumă sau fibre funcționează bine.

4. Concentrează-te pe material

Fie că alegi o culoare îndrăzneață, model sau un material neutru, alegerea țesăturii cu care este tapițată o canapea extensibilă va avea un impact uriaș asupra camerei, deci alege cu atenție pentru a te asigura că se potrivește decorului. Materialele naturale se pot estompa în lumina puternică a soarelui, deci alege o țesătură sintetică dacă canapeaua va fi lângă o fereastră. Este deosebit de important dacă locuiești cu o familie sau dacă ai un câine sau o pisică să optezi pentru o țesătură ușor de curățat.

5. Măsoară

Nu este nimic mai rău decât să cumperi mobilă care nu se potrivește casei tale. Așa că, înainte de a face ceva, măsoară. Scoate ruleta și asigură-te că ești sigur de dimensiunile maxime indiferent ca vorbim de canapea sau paturi dormitor, astfel încât să se potrivească camerei!