La ultimul termen al procesului, procurorul de şedinţă al DNA, Daniela Băloi, a cerut pedepse orientate spre maximum special pentru Sorin Blejnar, dar şi pentru ceilalţi 14 inculpaţi din dosar.

„În cazul inculpatului Blejnar Sorin aveţi în vedere poziţia lui în grupul infracţional organizat. A ocupat funcţia de preşedinte al ANAF, iar aspectele pozitive cu privire la persoana acestuia – care i-au permis să ocupe această funcţie – nu pot fi reţinute. Solicităm condamnarea la câte o pedeapsă orientată spre maximum special pentru fiecare dintre infracţiunile reţinute în sarcina sa”, a solicitat procurorul DNA.

Surse apropiate procesului declarau pentru EVZ că respectivul „maxim special” la care a făcut referire procurorul diferă: pe vechiul Cod penal Sorin Blejnar risca 11 ani de închisoare, iar pe noul Cod penal, 15 ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Radu şi Diana Nemeş, au constituit un grup infracţional specializat pe evaziune cu produse petroliere, împreună cu alţi inculpaţi, beneficiind de sprijinul unui „palier de protecţie” asigurat de Sorin Blejnar şi de oamenii lui.