Cifrele ruşinii la a doua sesiune de Bacalaureat 2018. Licee cu zero elevi promovați

Cifrele ruşinii la a doua sesiune de Bacalaureat 2018. Licee cu zero elevi promovați

Rezultate dezastruoase după cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din august-septembrie. Deşi rata de promovabilitate, comparativ cu anul trecut, este cu 0,9 procente mai mare, lucrurile nu stau nici pe departe pe roze atunci când vine vorba despre situaţia dezastruoasă în care a ajuns învăţământul românesc.

Cifrele vorbesc de la sine. Astfel, la nivel naţional, s-a înregistrat la finele sesiunii de Bacalaureat, care o precedă pe cea de contestaţii, o rată de promovabilitate a elevilor de 26,9%. Judeţele cu cei mai mulţi elevi care au reuşit să îşi treacă Bacalaureatul în CV sunt Neamţ (37,52%), Dolj (36,86%), Olt (34,32%), Cluj (31,77%), Sibiu (31,71%), Bacău (31,19%), Gorj (30,75%), Alba (30,35%) şi Vaslui (30,33%). La polul opus se situează judeţele Giurgiu (15,82%) şi Ilfov (15,40%), în timp ce la nivel de Capitală, statistica întocmită de Ministerul Educaţiei este de 26,65%.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost deja afişate la centrele de examen şi pe pagina web dedicată examenului, bacalaureat.edu.ro. Urmează „ruleta” contestaţiilor, rezultatele finale urmând a fi făcute publice după reevaluarea lucrărilor – care va avea loc pe data de 5 septembrie - în cursul zilei de joi, 6 septembrie.

Dezastru la două licee sucevene Situaţie critică la două dintre liceele sucevene, unde nici unul dintre elevii înscrişi pe listă nu a reuşit să treacă „examenul maturităţii”. Liceul Tehnologic Moldoviţa şi Liceul Tehnologic Moldova Suceava sunt unităţile din coada clasamentului, la nivel de judeţ, care i-au pus pe descăli pe gânduri în ceea ce priveşte nivelul de pregătire al elevilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În primul caz, cel al Liceului Tehnologic Moldoviţa, din 13 elevi înscrişi, doar opt au făcut act de prezenţă, fără ca vreunul dintre ei să reuşească să “smulgă” o notă de 5 salvatoare.

La Liceul Tehnologic Moldova din Suceava, 10 elevi apar înscrişi pe listele pentru examenul de Bacalaureat, şase dintre ei fiind prezenţi în sala de examen. Nici unul nu a promovat. La alte 5 licee din judeţ, un singur elev a reuşit să treacă proba de foc a Bacalaureatului, iar în cazul altor 6 unităţi de învăţământ, doi sunt elevii care se pot lăuda cu performanţa de a fi absolvent de Bacalaureat.