Eurostat a anunțat că România a stat bine din punct de vedere economic, anul trecut. Într-o perioadă marcată de restricții provocate de criza de coronavirus. Țara noastră a înregistrat o creștere economică importantă în trimestrul IV, comparativ cu trimestrul III. Cea mai mare din Uniunea Europeană.

Cei de la PNL se laudă cu acest raport. Ei afirmă că aceste cifre se datorează Guvernului condus la acea vreme de Ludovic Orban. Costel Barbu, fost secretar general adjunct în Guvernul lui Ludovic Orban, a explicat într-un mesaj postat pe Facebook.

Eurostat arată că România a stat bine din punct de vedere economic anul trecut

„Eurostat confirmă eficacitatea politicii economice adoptate de #LudovicOrban în 2020. #Eurostat recunoaște că România a avut, în trimestrul IV, comparativ cu trimestrul III, cea mai mare creștere, cu 4,8%, a #PIB. Înregistrată de un stat membru al Uniunii Europene în 2020, anul cu cea mai puternică provocare economică pe fondul pandemiei.” A scris Costel Barbu pe rețeaua de socializare.

„Politica economică liberală a anului 2020 i-a asigurat României un loc de top”

„Cifrele confirmă, dincolo de orice dubiu, că măsurile luate de Guvernul #LudovicOrban în 2020 au fost eficiente în a susține economia. Și a salva locurile de muncă.

Politica economică liberală a anului 2020 i-a asigurat României un loc de top, performând, în timp ce economia din zona euro a suferit o scădere de 0,7%. Iar economia Uniunii Europene, în ansamblu, a înregistrat un declin de 0,5% în trimestrul patru față de trimestrul trei.

Datele publicate de Eurostat arată că România a înregistrat creșteri consecutive ale PIB în ultimele două trimestre din 2020: +4,8% în trimestrul IV, după +5,6% în trimestrul III, fapt ce confirmă „revenirea în V” a economiei românești, precum și justețea măsurilor luate, în 2020, de Guvernul PNL pentru susținerea întreprinzătorilor, a locurilor de muncă și de creștere a volumului de investiții în economie.”

A mai scris actualul deputat PNL, care a prezentat în postarea sa datele oferite de cei de la Eurostat.