Și o fac prin vocea însuși șefului cel mare. Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, pune în cârca volumului de muncă uriaș reacția poate uneori nu tocmai cea potrivită a polițiștilor pe care-i coordonează.

Vasilescu susține că numai în luna septembrie au fost semnalate, la nivel național, peste 400 de dispariții de minori! Dintre acestea, foarte multe s-au dovedit a fi plecări voluntare de acasă, de la școală, centre de plasament etc. Pe toate, însă, garantează șeful IGPR, Poliția le-a tratat „foarte serios”.

„În această perioadă, să spun de la 1 septembrie, avem peste 400 de dispariţii de minori şi pe toate le-am tratat cu foarte mare atenţie. Multe sunt plecări voluntare şi pe fiecare le tratăm la fel. De exemplu, aseară (n.n. – duminică seară), la Buzău, dintr-un centru de plasament au plecat 11 minori fiindcă s-au supărat pe pedagog că le-a luat telefonul. I-am căutat pe toţi 11 şi i-am găsit. Deci la toţi facem măsurile necesare”, declară lui Liviu Vasilescu, afirmații preluate de Antena 3.