Evenimentul Zilei > Actualitate > Chinezii tratează coronavirusul cu medicamente pentru HIV/SIDA
Chinezii tratează coronavirusul cu medicamente pentru HIV/SIDA

Chinezii tratează coronavirusul cu medicamente pentru HIV/SIDA

Două medicamente folosite pentru tratarea HIV şi SIDA sunt folosite de medicii chinezi din Wuhan

Anunțul a fost făcut Comisia pentru Sănătate din Wuhan într-un comunicat, a informat CNN.

Trei spitale chinezești folosesc deja medicamentele Lopinavir şi Ritonavir pentru tratamentul pacienţilor care face parte dintr-un program de testare intitulat „Programul pentru Diagnosticarea Pneumoniei şi Tratament pentru Noua Infecţie cu Coronavirus

Dr. Anthony Fauci, directorul „Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase” din SUA a declarat, pentru CNN, că în prezent nu există un medicament care să-şi dovedească eficienţa în tratarea acestui virus. Acest insititut lucrează la un vaccin, dar va dura multe luni până când va începe prima fază a testelor clinice şi peste un an până când un vaccin va putea fi disponibil, a precizat Fauci.

Mai mult, o echipă de oameni de ştiinţă americani și chinezilucrează, de asemenea, la dezvoltarea unui vaccin, potrivit medicului Peter Hotez, un cercetător din cadrul Şcolii de Medicină Baylor din Houston.

Premierul chinez Li Keqiang a fost, astăzi, la Wuhan  și a stat de vorbă cu pacienţii şi personalul medical, a transmis Guvernul chinez într-un comunicat.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate din China.