Evenimentul Zilei > Actualitate > Chinezii răspândesc panica: Fructele de mare pot transmite COVID-19!
Chinezii răspândesc panica: Fructele de mare pot transmite COVID-19!

Chinezii răspândesc panica: Fructele de mare pot transmite COVID-19!

Bătălia de propagandă este în toi, chinezii încercând să sugereze că pandemia de coronavirus a plecat din altă parte. Fructele de mare sunt ultima găselniță a presei controlate de Partidul Comunist Chinez.

Am acordat o atenție deosebită propagandei chineze de la începutul focarului de coronavirus, iar acum la șase luni de la declanșarea pandemiei, trebuie să acordăm Partidului Comunist Chinez meritele sale: datorită atmosferei din interiorul țării strict monitorizată , mașinăria de propagandă a Partidului Comunist Chinez este eficientă, fără milă. Cu toată forța presei controlate de stat, Partidul Comunist Chinez poate produce narațiuni false din nimic, semănând subtil îndoieli în mintea poporului chinez că poate SARS-CoV-2 nu a avut originea în China, scrie Tyler Durden, pe zerohedge.com.

„Recent, am observat un material din Global Times (unul dintre numeroasele ziare în limba engleză controlate de PCC) care transmite un avertisment din partea ambasadei Chinei la Astana – capitala Kazahstanului – despre o pneumonie mortală potențial și mai letală decât coronavirusul. Aparent, peste 1.500 de cazuri au fost deja confirmate și există temerea că mai multe rămân neconfirmate – potrivit știrii.

Având în vedere credibilitatea – știrea de presă a citat ambasada Chinei ca sursă principală, nu oficialii din domeniul sănătății publice din Kazahstan, care au supravegheat focarul de coronavirus. Imediat, ne-a fost clar că raportul a fost creat având ca țintă poporul chinez, pentru a semăna îndoieli cu privire la rolul Chinei în dezlănțuirea pandemiei.

Nu este surprinzător că OMS a tratat raportul cu deferență, spunând că, deși credeau că majoritatea acestor cazuri de pneumonie au fost cauzate de SARS-CoV-2, acestea vor fi analizate totuși.

Desigur, fiecare narațiune devine mai ușor de înghițit atunci când oamenii vor să o creadă. Mașina de propagandă din China nu doarme niciodată. Sâmbătă, Bloomberg a impulsionat mesajul preluând o știre locală care susținea că creveții importați din Ecuador au fost găsiți cu urme de virus pe ambalaj (se pare că nu au fost detectate urme în creveți în sine).

China a declarat că eșantioanele de creveți importați au fost pozitive pentru coronavirus, ridicând din nou întrebări cu privire la faptul dacă agentul patogen se poate răspândi prin alimente sau produse congelate. Virusul a fost pozitiv atât în interiorul, cât și în afara ambalajului de creveți, a declarat Administrația Generală a Vămilor din China. Probele au fost de la trei fabrici ecuadoriene, iar importurile de la aceste procesoare vor fi oprite, a spus el.

Un important exportator de creveți din Ecuador a contestat raportul: „Rezultatul testului nu înseamnă că virusul este contagios, ci reflectă lacunele din reglementările privind siguranța alimentară a companiilor”, a declarat Bi Kexin, directorul biroului pentru importul și exportul alimentelor din departamentul vamal. „Vama va consolida și mai mult controlul originile alimentelor importate din lanțul rece.”

Nu este prima dată când Partidul Comunist Chinez a încercat să înfățișeze fructe de mare importate ca o amenințare. Cu câteva săptămâni în urmă, când primele semne au fost găsit la Beijing și identificate pe o piață angro de pește din partea de sud-vest a orașului, oficialii au declarat că urmele de somon găsite pe o placă de tăiere s-au dovedit pozitive. Acest lucru a declanșat un boicot la nivel național care a determinat ca mii de tone de somon importat să fie aruncate în coșul de gunoi. Deși aparent s-au găsit urme de virus pe ambalaj, nu este clar dacă urmele pot fi de fapt infecțioase. La acea vreme, China a început testarea în masă a importurilor de alimente congelate și a blocat transporturile de carne de la abatoarele din străinătate care au raportat infecții.

Dar, după cum a confirmat un analist Rabobank pentru BBG, dovezi științifice sugerează că este extrem de puțin probabil ca virusul să fie transmis prin alimente, potrivit lui Gorjan Nikolik, directorul fructelor de mare al Rabobank. „Este o sperietoare tipică pentru alimente”, a spus el. „Mă aștept să fie de scurtă durată.”

Prin testarea fructelor de mare atât de agresiv, Partidul Comunist Chinez are un flux constant de teste „pozitive” legitime. Aceste rapoarte vor induce panică și vor lovi întreprinderile locale obligate, dar PCC nu-i pasă. Valoarea propagandei este în mod clar prea mare. Desigur, autoritățile americane s-au simțit obligate să emită o declarație pe această temă, afirmând că nu există nicio dovadă că ambalajele alimentare pre-ambalate pot transmite virusul (nici măcar lucrătorilor din depozitele care se ocupă de ambalare).

Exportatorul ecuadorian de creveți, Santa Priscila, a pus sub semnul întrebării concluziile și s-a plâns de lovitura dată reputației industriei, afirmând că oficialii chinezi au refuzat să furnizeze informații despre testare în ultimele săptămâni. „Au găsit un test pozitiv non-contagios” în peretele containerului „, ca urmare a 227.934 de probe prelevate din containere, adică 0,0000043%”, a spus președintele și fondatorul firmei Santa Salina Priscila, Santiago Salem, într-o declarație.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: