China le cere echipajelor de zbor să poarte scutece în avion

China le cere echipajelor de zbor să poarte scutece în avion

Autoritatea aeriană chineză consideră că purtarea scutecelor este în avantajul angajaților, care sunt supuși unor pericole majore în contextul pandemiei de coronavirus.

Toaletele, un loc cu risc ridicat

Desigur, această soluție poate părea exagerată. Toaletele prezintă însă un risc efectiv de sănătate la bordul avioanelor. După cum subliniază CNN, în august, o pasageră care călătorea din Italia în Coreea de Sud a contractat coronavirusul în timpul călătoriei sale. Or, toaletele au fost singurul loc în care nu și-a purtat masca de protecție N95.

Cercetătorii au estimat apoi că acesta ar putea fi locul în care ea a fost expusă la virus.

Dar toaletele nu sunt cel mai murdar spațiu al unui avion. Ar fi mai degrabă tableta care se află în fața pasagerilor. Dar câțiva jucători din sectorul aviației, conștienți de noua provocare pusă de pandemie, caută să inoveze în acest domeniu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta este cazul companiei Boeing, care a depus un brevet pentru toaletele cu auto-curățare care ar folosi lumina UV pentru a ucide 99,9% din germeni după fiecare utilizare.

Autoritatea de reglementare din China a precizat că recomandarea se aplică zborurilor charter către destinații cu risc ridicat de Covid-19, scrie Digi 24.

La nivel global, companiile aeriene și aeroporturile au făcut schimbări majore în modul de funcționare, pentru a atrage din nou pasageri.

Administrația Aviației Civile din China a trecut recomandarea într-un regulament nou pentru companiile aeriene, care are în total 49 de pagini, în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului.

Recomandarea privind scutecele se aplică zborurilor charter către și dinspre destinații în care infecțiile depășesc cifra de 500 la un milion de persoane.

Industria aeronautică din întreaga lume a făcut eforturi mari să-și revină după impactul pe care l-a avut pandemia asupra călătoriilor. Noile măsuri adoptate pentru zboruri diferă în funcție de țară. Unele state solicită companiilor aeriene să lase cel puțin un loc liber între pasageri.