Evenimentul Zilei > International > China are leacul secret şi scapă curând de Covid-19! Dezvăluiri în premieră mondială
China are leacul secret şi scapă curând de Covid-19! Dezvăluiri în premieră mondială

China are leacul secret şi scapă curând de Covid-19! Dezvăluiri în premieră mondială

De la 6.900 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în februarie, China a ajuns la 13 cazuri în octombrie, cifre care sunt în antiteză cu acelea din majoritatea ţărilor lovite în plin de pandemia de coronavirus.

Cifrele oficiale raportate de Guvernul Chinei indică o scădere drastică a cazurilor noi de Covid-19, temuta boală infecţioasă care a lovit în plin planeta. Un rezident din Londra care a fost prins în Wuhan în timpul focarului a declarat că aici s-a ajuns datorită faptului că au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Autorităţile comuniste din China au reușit să controleze virusul datorită faptului că oamenii de acolo „sunt mai ascultători” şi au înţeles rapid cât de gravă e situaţia.

A observat totul 141 de zile

Xi Lu, în vârstă de 31 de ani, a rămas blocat în Wuhan timp de 141 de zile după ce și-a părăsit casa din Londra în ianuarie, pentru a-și vizita familia. Orașul a fost închis şi izolat apoi de restul Chinei, în ceea ce a fost primul și cel mai strict blocaj din lume. Oamenii au fost descurajați să-și părăsească locuinţele şi li s-a explicat că trebuie s-o facă doar pentru cumpărarea alimentelor și a măștilor de față.

În cele 76 de zile de blocare strictă, Lu a ieșit afară doar ocazional pentru a colecta livrările de la intrarea în zona rezidențială în care locuia cu familia.

Diferenţă de cultură

De asemenea, el a spus că există o diferență de cultură semnificativă, cetățenii chinezi fiind mai predispuși să respecte regulile impuse de guvernul lor în pandemie. „În China, dacă există o regulă, noi o respectăm. Dacă vedem pe cineva care nu respectă regulile, nu trebuie să-i pedepsim, trebuie să ne asigurăm că sunt conștienți de încălcările regulilor.

Majoritatea chinezilor, în special a generației tinere, au avut mai mult de 15 ani de educație obligatorie. Deci, majoritatea generației tinere crede în știință. Urmează doar ceea ce spun oamenii de știință.

Purtați mască? Noi purtăm masca. Și le spunem părinților și bunicilor să poarte masca. Nu am spune «hai să scoatem masca pentru că nu pot respira bine», pentru că știm că acest virus este acolo”, a declarat chinezul reîntors recent la Londra.

Şi-au denunţat vecinii fără ezitare

Chinezii au fost, de asemenea, mai predispuși să-și denunțe vecinii pentru încălcarea regulilor, lucru pe care Lu l-a făcut la rândul lui în timpul blocajului. Comentariile sale au venit în momentul în care britanicii din regiunile cu blocaj de nivelul 2 au luat cu asalt barurile din centrul oraşelor, duminică seara.

Şi asta, în ciuda noilor reguli care interzic numărul mare de persoane în interiorul barurilor şi restaurantelor.

Chefliii au umplut străzile din Leeds, Londra, Manchester și Birmingham, unde localurile de noapte rămân deschise, în ciuda legilor stricte care sunt în vigoare.

Drepturile omului fără oameni

Domnul Lu, care locuiește la Londra de șapte ani, a declarat că îi respectă pe cei care au spus că restricțiile de blocare au un impact asupra libertății lor. Totuşi, acesta a subliniat că libertatea celor menţionaţi este relativă: „Cerem libertate, dar libertatea noastră nu împiedică libertatea altora.

Dacă facem asta, furăm cam două luni de libertate, ieșind la bar cu prietenii. Dacă nu mai este nimeni, nu există drepturi ale omului.”

China vs. Marea Britanie

De la începutul focarului, China a înregistrat în general 90.955 de cazuri de Covid-19 și 4.739 de decese cauzate de boala infecţioasă.

Cifrele sunt semnificativ mai mici decât cele din Marea Britanie, unde 43.579 de oameni au murit și 705.428 au avut rezultate pozitive.

Măsurile de blocare s-au ridicat acum în mare măsură în Wuhan și la începutul lunii octombrie peste 18 milioane de turiști s-au adunat în oraș pentru Săptămâna de Aur a Chinei.

În ciuda mișcării în masă a oamenilor, țara nu a raportat un alt focar mare de Covid.

sursa: thesun.co.uk      

Profeție teribilă a astrologului care a prezis pandemia! A spus când vom scăpa de COVID

O sărbătoare tocmai a fost interzisă! Tradiția românească de 2000 de ani