Chicago Tribune. Cursa pentru un tratament eficient: niciun răspuns clar

Chicago Tribune. Cursa pentru un tratament eficient: niciun răspuns clar

Pe măsură ce COVID-19 continuă să secere zilnic mii de vieți de pe glob, la nivel mondial, eforturile în vederea găsirii unui tratament intră în viteză.

Până acum, în urma unor studii riguroase, niciun tratament nu s-a dovedit că ar face mai mult bine decât rău – un aspect deseori ignorat de președintele Trump și de unii medici care au promovat presupusele beneficii ale anumitor medicamente.

Asta face ca, pe măsură ce studiile continuă, angajații din sectorul medical aflați în linia întâi să se gândească la propriile strategii.

„Depunem într-adevăr mari eforturi pentru a găsi niște terapii în cazul bolnavilor ajunși într-o stare gravă, încercând astfel să le salvăm viața“, a declarat dr. Richard Novak, profesor la Departamentul Farmaceutic din Chicago al Universității Illinois.

Căutând un tratament sigur și eficient, cercetătorii o iau pe dibuite, inspirându-se din poveștile, probate totuși, despre anumite medicamente și terapii testate în China, acolo unde epidemia Covid-19 a fost semnalată pentru prima oară, dar și în alte țări.

Bazându-se pe aceste bănuieli totuși avizate, ei încep testarea lor clinică. Mai multe spitale din Chicago sunt deja implicate în asemenea experimente.

Cercetătorii urmăresc totodată ceva și mai important în vederea localizării și eradicării pandemiei: un vaccin care îi va proteja pe cei care nu au contractat boala, dar apariția unui vaccin s-ar putea semnala peste un an, dacă nu chiar mai mult, dacă el va apărea vreodată, așa că medicii, cercetătorii și farmaciștii unor companii continuă să încerce să găsească un tratament eficient pentru cei care se îmbolnăvesc.

„În lipsa unor vaccinuri, trebuie totuși să aplici un tratament“, afirmă dr. Robert Gallo, cofondator și director al Institutului de Virologie Umană la Facultatea de Medicină din Maryland. „Nu știm când se va putea găsi un vaccin, pur și simplu, nu știm... și s-ar putea ca asta să nu se-ntâmple niciodată“.

Tratamentele studiate implică mai multe aspecte. Printre ele se numără blocajul sistemului imunitar, care se dovedește fatal în cazurile cele mai grave; atacarea coronavirusului care provoacă apariția Covid-19, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 ; inducția unor anticorpi ai pacienților vindecați în organismul celor care încă mai luptă cu boala și anihilarea unor chimicale din organism care ar putea agrava boala.

Ne puteți urmări și pe Google News