Evenimentul Zilei > Actualitate > Chestorul ”drogurilor” a fost eliberat! Gelu Oltean este acuzat de trafic de droguri
Chestorul ”drogurilor” a fost eliberat! Gelu Oltean este acuzat de trafic de droguri

Chestorul ”drogurilor” a fost eliberat! Gelu Oltean este acuzat de trafic de droguri

Chestorul Gelu Oltean, cercetat în dosarul Ayahuasca, pentru droguri de mare risc, a fost eliberat în această seara din arestul Poliției Brașov.

Alături de iubita lui, Vanessa Youness, Oltean, care a fost șeful Serviciului Secret al Ministerului de Interne, au fost arestați la mijlocul lunii decembrie, la solicitarea DIICOT Brașov, sub acuzația de droguri de mare risc, DMT.

Cei doi sunt acuzați că au organizat un festival șamanic, unde participanții, 38 la număr, se drogau cu ceai de ayahuasca, care era preparat de Thomas Lishman, arestat în același dosar. Cei trei sunt acuzați de DIICOT că au pus la punct o rețea internațională de consum de droguri. ”Fapta inculpatului Oltean Gelu Marin care începând cu anul 2017 și pâna la data de 14.12.2019, împreună cu inculpații Youness Amal Vanessa și Lishman Thomas Ivor Mowbray a constituit o structură de crimă organizată, care a acționat în mod coordonat atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul altor state ( ex.Spania, Olanda) după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de timp mare, în scopul comiterii mai multor infracțiuni grave privind operațiuni fără drept cu droguri, pentru a obține direct beneficii financiare consistente și indirect informații care i-au generat alte foloase materiale, și care în cadrul structurii grupului de crimă organizată și-a arogat și a îndeplinit rolul de a proteja grupul infracțional și de a crea aparența de legalitate la ceremoniile unde în realitate se consuma un preparat (ceai) din Ayahuasca, care conține DMT – drog de mare risc, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de: constituirea unui grup infracțional organizat”, se arată în rechizitoriu.

Avocatul lui Oltean, clujeanul Călin Budișan a făcut contestație la decizia de prelungire pentru a patra oară a mandatului de arestare și a avut succes. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au dispus punerea ăn libertate a celor trei și judecarea acestora în stare de control judiciar.