Cătălin Cherecheș le cere judecătorilor să-i anuleze sentința

Cătălin Cherecheș le cere judecătorilor să-i anuleze sentința Cătălin Cherecheş, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cătălin Cherecheş.a cerut strămutarea procesului. Care a fost răspunsul judecătorilor?

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, acuzat de corupție și condamnat la 5 ani de închisoare, este aflat în detenție în Germania. El a solicitat anularea pedepsei.

Fostul primar solicită să fie audiat

Răzvan Doseanu, avocatul fostului primar, a transmis că clientul său dorește audierea printr-o videoconferință. Instanța supremă a respins cererea de a scăpa de condamnare, ca fiind nefondată, obligându-l și la plata sumei de 200 de lei către stat, fără cale de atac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul spune că fostul primar a făcut o greșeală să plece din țară și l-a îndemnat să se predea autorităților.

Potrivit unor informații  recente, Cherecheș ar urma să fie transferat la noul său loc de detenție din Munchen pentru o videoconferință cu avocatul. Extrădarea sa din Germania în România ar putea dura 45 de zile.

 

Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare. Sura foto: Arhiva EvZ

Stenograme de la fostul primar

La România TV au fost publicate stenograme în exclusivitate cu o conversație dintre denunțător și fostul primar. El crede că înregistrările sunt trucate și a cerut o expertiză în SUA.

Cătălin Cherecheș: Ți-ai vândut sufletul diavolului! Denunțător: Diavolul? Cătălin Cherecheș: Eu sunt ăla! Denunțător: Tu ești? Da, da nu mi l-am vândut. Cătălin Cherecheș: Eu consider că ți l-am cumpărat, așa că nu contează ce crezi tu. Contează ce credem noi Dacă tot ți l-am cumpărat, avem pretenția să-l putem vinde şi mai departe să facem profit.

Socrii primarului sunt arestați încp 30 zile în dosarul mitei pentru judecător.

Socrii lui Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv din 9 noiembrie

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, joi, ca nefondate, apelurile acestora faţă de hotărârea Tribunalului Mureş. Hotărârea prevedea prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile, pronunțată în urmă cu trei zile. Aceștia sunt acuzați pentru infracțiunile de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Propunerea de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile a fost formulată de DNA Cluj. Cei doi sunt acuzați de procurori că ar fi încercat să mituiască o judecătoare pentru pronunțarea unei soluții favorabile în dosarul de corupție al lui Cherecheș.

În 8 noiembrie, Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheș, a fost prinsă în flagrant. Aceasta îi dădea mită 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Judecătoarea urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al primarului.