Arestat în Germania, Cătălin Cherecheş a fost demis din funcția de primar al orașului Baia Mare

Arestat în Germania, Cătălin Cherecheş a fost demis din funcția de primar al orașului Baia Mare Cătălin Cherecheş, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prefectul Rudolf Stauder al județului Maramureș i-a încetat mandatul primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare. Fostul primar a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție și a fost prins în Germania când încerca să scape.

Prefectul Rudolf Stauder a luat decizia de a semna încetarea mandatului primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. El invocă „măsura care are în vedere interesul public şi necesitatea asigurării bunei funcţionări a administraţiei locale în beneficiul comunităţii”.

”Cetățenilor le este reamintită respectarea legilor de către Instituţia Prefectului - Judeţul Maramureş, dar și a principiilor, cu scopul asigurării transparenţei şi corectitudinii în procesele decizionale”, a transmis prefectul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălin Cherecheș, primarul fugar după ce a fost condamnat la închisoare cu executare pentru corupție, a fost arestat de poliția bavareză în Germania.

Cum a reuşit să scape Cătălin Cherecheş

Edilul de la Baia Mare era pasager într-un taxi și s-a dat drept vărul său. 

El a ieșit din România cu un taxi, pe la Vama Petea. Una dintre camerele de supraveghere montate în vama Petea a surprins mașina cu care edilul din Baia Mare a plecat din România la ora 7:42.

Foarte speriat și panicat. Așa a fost descris Cătălin Cherecheș de către taximetristul care l-a ajutat să fugă din Baia Mare. Primarul a urcat în grabă în mașină, având doar o borsetă. A scris pe parbriz Satu Mare și i-a făcut semn să plece.

Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare. Sura foto: Arhiva EvZ

Cum a fost capturat Cătălin Cherecheș

Anchetatorii au reușit să îl prindă pe Cătălin Cherecheș în orașul Augsburg. Autoritățile din România au colaborat cu cele bavareze în desfășurarea acestei misiuni. Primarul din Baia Mare a încercat să scape de oamenii legii, cumpărându-și două cartele telefonice din Germania. Edilul s-a dat de gol în fața autorităților după ce și-a deschis telefonul personal. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, dispozitivul a fost localizat rapid. Astfel, polițiștii din Augsburg au reușit să îl prindă.

„Această operațiune a decurs ca la carte, această depistare, localizare și reținere a urmăritului internațional s-a întâmplat în patru zile de la momentul dispariției, de la momentul pronunțării definitive a unei instanțe din România. Anterior a fost o colaborare foarte bună între Poliția Română și între autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și Italia, iar în urma acestor activități derulate de partenerii interni și externi a fost localizat, depistat și reținut urmăritul internațional Cherecheș. Acesta a fost depistat pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut de poliţiştii din Germania, a fost prezentat, miercuri, magistraţilor, care au decis încarcerarea imediată. Astfel, Cherecheş a fost transportat la penitenciarul din Augsburg-Gablingen. Deocamdată, autorităţile germane nu pot estima cât va dura procedura de extrădare.