Chef Hadad a spus care este secretul pentru a prepara cei mai aromați cartofi prăjiți. Trebuie să urmezi câțiva pași simpli

Sfatul unui bucătar celebru pentru a găti cartofii prăjiți. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai iubite preparate din întreaga lume. Chef Hadad a spus care este secretul pentru ca acest preparat să fie pe gustul și celor mai pretențioase persoane. Trebuie să urmezi doar câțiva pași.

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai ușoare preparate pe care le poți face. Un celebru bucătar a dezvăluit o modalitate care îi transformă într-un adevărat deliciu. Cartofii gătiți în acest fel sunt serviți chiar și la cele mai scumpe restaurante din lume. Chef Hadad a spus care este secretul pentru a prepara cei mai aromați cartofi prăjiți. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli.

În primul rând, pentru a avea cei mai crocanți cartofi prăjiți aceștia trebuie să fie puși apă fierbinte timp de trei minute. Ulterior, îi vei scoate și îi vei lăsa timp de 10 minute în apă foarte rece. Cartofii trebuie așezați pe un prosop de bucătărie pentru a elimina surplusul de apă. După ce ai făcut acest pas, pune cartofii înapoi la părjit. Blanșarea cartofilor, adică fierberea lor, ajută la scoaterea umidității din cartofi. Ulterior, când îi vei prăji, cartofii o să devină foarte crocanți.

Cum poți să prepari cei mai buni cartofi fierți

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”, a s pus Chef Hadad.

Din acești cartofi fierți poți face foarte repede un piure. După ce legumele au fiert, trebuie tăiate în jumătăți. Vei avea nevoie de o strecurătoare cu ochiuri mai mari sau de un grătar cu ochiuri mai mici pe care îl vei așeza peste un bol. Jumătățile de cartof trebuie așezate cu tăietura în jos și să presezi ușor cu palma. Ulterior, pulpa va trece prin grătar și coaja va rămâne deasupra.

Secretul piurelui gustos și cremos constă în fierberea cartofilor. Poți să încerci să fierbi cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. Lichidul trebuie scurs și păstrat, după ce cartofii au fiert. Zdrobește legumele și adaugă încetul cu încetul smântana în care au fiert. Te vei opri când vei obține consistența dorită, potrivit rețeteșivedete.ro.