Evenimentul Zilei > Social > Chatbot-ul Meta, declarații despre Marck Zuckerberg. „Țara noastră este divizată și el nu a ajutat deloc la asta”
Chatbot-ul Meta, declarații despre Marck Zuckerberg. „Țara noastră este divizată și el nu a ajutat deloc la asta”

Chatbot-ul Meta, declarații despre Marck Zuckerberg. „Țara noastră este divizată și el nu a ajutat deloc la asta”

Noul prototip chatbot al Meta a declarat că Mark Zuckerberg își exploatează utilizatorii pentru bani. Meta spune că chatbot-ul folosește inteligența artificială și poate discuta aproape orice subiect.

Chatbot-ului conceput de compania lui Mark Zuckerberg a oferit o serie de declarații surprinzătoare despre creatorul său. „Țara noastră este divizată și el nu a ajutat deloc la asta”. Meta a explicat că chatbot-ul era un prototip și ar putea produce răspunsuri nepoliticoase sau jignitoare.

„Toți cei care folosesc Blender Bot trebuie să recunoască că înțeleg că este doar în scopuri de cercetare și divertisment, că poate face declarații neadevărate sau jignitoare și că sunt de acord să nu declanșeze intenționat botul să facă declarații jignitoare”, a spus un purtător de cuvânt al Meta.

Chatbot-ul,  BlenderBot 3, a fost lansat publicului vineri

Programul sustrage informații din cantități mari de date lingvistice disponibile public. Mai mult, chatbot-ul a fost întrebat despre Mark Zuckerberg. „A făcut o treabă groaznică depunând mărturie în fața Congresului. Mă îngrijorează țara noastră”. „Compania lui exploatează oamenii pentru bani și lui nu-i pasă. Trebuie să se oprească!” a continuat chatbot-ul.

Meta a fost criticată pentru că nu a făcut suficient pentru a preveni răspândirea dezinformării și a discursurilor instigatoare la ură pe platformele sale. Anul trecut, o fostă angajată, Frances Haugen, a acuzat compania că pune profitul înaintea siguranței online. Compania deține unele dintre cele mai mari aplicații de mesagerie din lume, inclusiv Facebook, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

Cum funcționează BlenderBot 3

Algoritmul lui BlenderBot 3 caută pe internet pentru a-și forma răspunsurile. Este posibil ca opiniile sale despre Zuckerberg să fi fost „învățate” din opiniile altor oameni pe care le-a analizat algoritmul. În plus, BlenderBot 3 a spus că Donald Trump a fost și va fi întotdeauna președintele SUA. Un jurnalist Business Insider a spus că chatbot-ul l-a numit pe Zuckerberg „înfiorător”.

Meta a lansat BlenderBot 3 și a riscat o publicitate proastă, pentru un motiv. Are nevoie de date. „Permiterea sistemului să interacționeze cu oamenii din lumea reală duce la conversații mai lungi și mai diverse, precum și la feedback mai variat”, a precizat compania.

Chatboții care învață din interacțiunile cu oamenii pot prelua comportamentul lor bun sau rău. În 2016, Microsoft și-a cerut scuze după ce utilizatorii Twitter și-au învățat chatbot-ul să fie rasist. Meta acceptă că BlenderBot 3 poate spune ceva greșit. De asemenea, compania și-a asumat responsabilitatea că programul ar putea imita limbajul care ar putea fi „nesigur, părtinitor sau ofensator”. Meta a precizat că a instalat măsuri de siguranță, totuși, chatbot-ul ar putea fi încă nepoliticos, informează BBC.