Evenimentul Zilei > Monden > Charlie Chaplin. La 26 de ani, era cel mai bine plătit angajat din lume
Charlie Chaplin. La 26 de ani, era cel mai bine plătit angajat din lume

Charlie Chaplin. La 26 de ani, era cel mai bine plătit angajat din lume

Charlie Chaplin, o legendă a cinematografiei. Un omuleț cu o mustață caraghioasă, cu pantaloni largi și nişte bocanci vechi cu trei numere mai mari. Vagabondul Charlot a fost cel mai iubit personaj, iar actorul era cel mai bine plătit angajat din lume.

Charlie Chaplin a fost prima și cea mai mare vedetă de la începutul secolului trecut. A făcut generații de oameni să râdă cu lacrimi. Însă viața lui a fost un haos. Charlie Chaplin a putea fi văzut din nou pe ecrane. Îl vor revedea și generațiile mai tinere pentru că multe dintre filmele în care a jucat au fost restaurate în 2k și 4 k. Un talent uriaș, chiar dacă a avut o copilărie disperată, nefericită. Charlie Chaplin juca în peste 30 de filme într-un an.

Nu i-a trebuit mult timp să devină cea mai mare vedetă de film. Unele dintre cele mai cunoscute filme mute ale celebrului actor au fost restaurate în 2K şi 4K și vor fi lansate în cinematografe de pe tot globul. Asta cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când Charlie a regizat şi a interpretat rolul principal în „The Kid” (21 ianuarie 1921), primul său lungmetraj.

La 26 de ani, era cel mai bine plătit angajat din lume

Printre filmele restaurate se află pelicule clasice din filmografia lui Charlie Chaplin, precum „The Gold Rush”, „City Lights”, „The Circus”, „Modern Times” şi „The Great Dictator”. Copia restaurată a filmului ”The Kid” va fi lansată în Franța, iar alte pelicule vor fi difuzate în peste 50 de ţări şi teritorii.

Charlie Chaplin, patru neveste 11 copii

Femeile tinere i-au încurcat viața micuțului cu mustață și joben. Însă, în cele din urmă a găsit o femeie care l-a iubit până la sfârșit și i-a dăruit 8 copii. Când s-a căsătorit a patra oară, Charlie avea 54 de ani. Partenera sa era Oona O’Neill, fiica dramaturgului Eugene 0′Neill, şi avea 18 ani. Era cu 36 de ani mai tânără decât el. Este primul actor pentru care s-au construit vreodată studiouri de film, cel care a schimbat cinematografia.

Unul dintre cele mai fascinante lucruri despre celebrul vagabond de doar 1,65 m înalțime este faptul că nu se ştie exact când şi unde s-a născut. Toate biografiile lui menţionează că Sir Charles Spencer Chaplin a venit pe lume pe 16 aprilie 1889 în East Street, Walworth, Londra, dar nu există niciun act oficial al naşterii sale. Însă, s-ar putea spune că Charlie s-a născut pe scenă. Avea 5 ani când stătea pitit în culise, urmărind reprezentaţia mamei sale, Hannah, dintr-un mic teatru de vaudeville.

La 28 de ani, era un geniu oficial. În 1921, când s-a întors pentru prima dată la Londra, a fost întâmpi¬nat de mii de fani. În acel moment, la Waterloo, Charlie Chaplin scria nu doar istoria filmului, ci şi istoria adoraţiei născute de Hollywood. Nimeni până la el nu se mai bucurase de un asemenea val de simpatie.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.