CFR Cluj, sarbatoare de un milion de euro

CFR Cluj, sarbatoare de un milion de euro

Pentru a aduce Benfica Lisabona in Transilvania, Arpad Paszkany, patronul ardelenilor, a cheltuit a 20-a parte din bugetul pe noul sezon.

CFR Cluj si Benfica Lisabona au facut un adevarat spectacol sambata, in „amicalul” de cinci stele care a marcat centenarul gruparii din Cartierul Gruia.

Ardelenii si portughezii au incheiat la egalitate, scor 2-2, la capatul a 90 de minute de fotbal total. Patru goluri spectaculoase, o multime de ocazii si o atmosfera pe masura au fost ingredientele celui mai important meci din istoria „alb-visiniilor”. Trupa lui Ioan Andone s-a descurcat onorabil in fata unei echipe, Benfica Lisabona, care a abordat amicalul ca pe un meci oficial.

Obiectivul trasat in noul sezon de patronul Arpad Paszkany este calificarea in Liga Campionilor. La finalul partidei, relaxat dupa cateva zile in care nu a dormit mai deloc, seful clujenilor a dezvaluit bugetul echipei sale pentru sezonul 2007-2008: 20 de milioane de euro! Iuliu Muresan, presedintele clubului, a adaugat ca festivitatile centenarului au costat peste un milion de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aeroportul din Cluj, „o gara de provincie”

Oficialii de la Benfica Lisabona au fost convinsi ca la Cluj il vor intalni pe Traian Basescu, presedintele Romaniei. De altfel, toate cuvantarile pe care si le pregatise Luis Filipe Vieira, seful „vulturilor”, incepeau cu formula „domnule presedinte al Romaniei”.

Vieira chiar ii adusese lui „Base” si un cadou, o statueta infatisand un vultur, simbolul Benficai. Pachetul pentru locatarul de la Cotroceni a fost trimis pe linie de partid, prin intermediul lui Emil Boc, primarul PD-ist al Clujului.

Luis Filipe Vieira, seful celebrei grupari portugheze Benfica Lisabona, a impresionat, pe durata vizitei, prin modestia sa. „Un oras frumos, cu verdeata multa si cladiri vechi”, a caracterizat Vieira orasul de pe Somes. La sosirea in Ardeal, presedintele lusitanilor a marturisit ca a avut un soc cand a vazut aeroportul din Cluj: „Parca eram intr-o gara de provincie din Portugalia”.

LUISAO SPERA

„As vrea sa jucam cu Dinamo in preliminariile Ligii”

Brazilianul Anderson Luis da Silva, cunoscut in lumea fotbalului sub numele de Luisao, este unul dintre cei mai vanati jucatori ai momentului. Longilinul fundas central de la Benfica Lisabona (are 1,93 metri) se afla pe lista de achizitii ale marilor cluburi europene. Cumparat de Benfica acum trei ani, de la Cruzeiro, pentru o suma infima, Luisao e cotat acum la 35 de milioane de euro.

EVZ: De ce ti se spune Luisao? Luisao: Cand eram mic, la echipa la care jucam, eram vreo trei Anderson. Mi s-a spus mai intai Luis. Apoi, cand lumea a vazut cat de mult cresc (rade), mi-a spus Luisao. Un Luis mai mare!

Destui copii aleg fotbalul si din cauza saraciei...  Asa este. Vad in fotbal un mod de a schimba soarta lor si a familiilor lor. Ca fotbalist, mai ales daca prinzi un contract in Europa, iti asiguri mai usor un trai cel putin decent.

Familia mea nu a fost o familie saraca, dar nici bogata. In Nord-Est, acolo de unde provine Rivaldo, de exemplu, este insa foarte multa saracie. Sunt convins ca toata lumea stie despre copilaria lui Rivaldo. S-a scris ca si-a pierdut dintii din cauza proastei alimentatii.

Ai refuza o oferta de la Real Madrid sau Barcelona din cauza salariului, asa cum a facut romanul Cristian Chivu? Cand ai o oferta de la doua cluburi precum acestea, banii nu mai conteaza. Nu ai voie sa refuzi! Eu spun ceea ce simt. Eu as accepta si un salariu mai mic decat la Benfica.

Ai vrea ca Benfica sa intalneasca din nou Dinamo, de aceasta data in preliminariile Ligii Campionilor?Da. Mi-ar conveni, chiar daca in primavara ne-au dat ceva emotii. Nu e o echipa rea, dar mi-ar conveni.

Ce stii despre fotbalistii portughezi si brazilieni de la CFR? Nu ii cunosc decat pe doi dintre ei. Am jucat impotriva lui Didy, iar pe Amoreirinha l-am avut coleg la Benfica. Amandoi sunt fotbalisti foarte buni.

Confuzie

Eusebio, luat drept presedintele de la Benfica Pe durata sederii la Cluj, Luis Filipe Vieira a fost, alaturi de marele Eusebio, protagonistul unei intamplari amuzante. Vineri, soferul autoturismului BMW pus la dispozitia sa l-a confundat pe presedinte cu legendarul fotbalist portughez.

Romanul l-a luat pe Eusebio de la hotel si l-a plimbat prin oras, convins ca-l are ca pasager pe Vieira. In acest timp, presedintele Benficai astepta masina in fata hotelului, cei desemnati sa-l insoteasca pe Vieira se chinuiau fara succes sa-l convinga pe sofer sa se intoarca.

„Am primit ordin sa-l duc pe seful de la Benfica unde vrea el, iar acesta e cu mine. Lasati-ma!”, le-a inchis acesta telefonul, in prima instanta, celor care-l chemau inapoi la hotel. Intr-un tarziu, conducatorul auto s-a lasat convins ca pasagerul sau, pe care-l plimba si caruia nu-i displacea deloc statutul de „presedinte”, nu era Vieira, ci Eusebio. „Perla Mozambicului” a fost o oaza de buna-dispozitie. La meci, Eusebio a imbracat un tricou al echipei CFR, pozand inaintea partidei alaturi de Ilie Balaci.

APROAPE DE TRAGEDIE

Ionut Lupescu s-a inecat cu un os!

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Ionut Lupescu, a fost vineri seara la un pas de moarte! „Kaiserul” se afla la o agapa la Cluj, cu prilejul centenarului clubului CFR. In timp ce consuma o salata de pui, fostul dinamovist s-a inecat cu un os, fiind gata-gata sa se sufoce!

Intamplarea nefericita a avut loc la o masa a restaurantului „Liga”, la protocolul care a urmat festivitatilor de la Teatrul National din Cluj. Ionut Lupescu petrecea de zor alaturi de Mircea Sandu (presedintele Federatiei Romane de Fotbal), de Dumitru Costin (presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori si membru al Comitetului Executiv al FRF) si de ceilalti invitati ai clubului CFR.

Ajutor de la doctorul Muresan

Dupa ce s-a inecat, fostul fotbalist a intrat in panica. In buimaceala generala, primul care i-a sarit in ajutor a fost doctorul Iuliu Muresan, presedintele gruparii-gazda.

Acesta l-a urcat pe Lupescu in masina si a gonit spre spital, unde „Neamtul” a fost antesteziat si supus unei endoscopii. I-a fost introdus in gat un aparat special, cu ajutorul caruia a scapat repede de osul care ii pusese viata in pericol.

Afectat, directorul general al FRF nu s-a mai intors la restaurant. A plecat direct la hotel, iar sambata dimineata a parasit urbea ardeleana, impreuna cu Mircea Sandu, fara sa mai asiste la meciul de gala dintre CFR Cluj si Benfica, disputat sambata seara.

„Vulturul-sef” a ramas singur

Luis Felipe Vieira, presedintele „vulturilor” de la Benfica Lisabona, a fost „abandonat” la masa de catre Iuliu Muresan.

Lusitanul insa nu s-a suparat, intelegand gravitatea situatiei. Bossul de la CFR si-a cerut scuze lui Vieira pentru ingrata situatie.

„Din fericire pentru mine, nu a fost nimic grav. Am fost la spital, doctorii s-au ocupat bine de mine, le multumesc”, a declarat Ionut Lupescu dupa intamplarea al carei protagonist a fost.