Toți cetățenii UE, vaccinați până la sfârșitul verii. Uniunea Europeană ar trebui să fie în măsură să îi vaccineze pe toţi cetăţenii europeni „până la sfârşitul verii”, a declarat joi, la Roma, Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, care răspunde de aspectele industriale ale fabricării vaccinurilor, relatează AFP.

„Situaţia privind vaccinurile este liniştitoare. Este o provocare enormă şi totuşi am reacţionat cu o mare rapiditate”, a declarat Breton, la o conferință de presă comună cu ministrul italian al dezvoltării economice, Giancarlo Giorgetti.

„Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid şi cred că până la sfârşitul verii îi vom putea vaccina pe toţi cetăţenii europeni”, a dat el asigurări.

Toți cetățenii UE, vaccinați până la sfârșitul verii. Producția de vaccinuri, accelerată

„Până la sfârşitul anului Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an”, a afirmat el. „Europa este primul continent pentru producţia de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (…) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă”, a conchis el.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care prim-ministrul italian Mario Draghi i-a cerut, miercuri seară, preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen să accelereze răspunsul UE la pandemie, „în special în ceea ce priveşte vaccinurile”.

Întârzierile în livrarea vaccinurilor anti-COVID, a căror achiziţie a fost organizată la nivel european de Comisia Europeană, fac obiectul criticilor în numeroase state membre.

CITEȘTE ȘI Alertă la graniță. Ungaria este lovită de valul trei al pandemiei. S-au luat măsuri drastice

CITEȘTE ȘI  News alert. Numărul infectărilor COVID este foarte ridicat. Încă un județ în zona roșie

CITEȘTE ȘI Coreea de Nord în pragul dezastrului umanitar. Pandemia, pretext pentru noi încălcări ale drepturilor omului

CITEȘTE ȘI  Un bărbat a decedat după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. Ce s-a întâmplat