Evenimentul ZileiInternationalCertificatul de vaccinare este noul pașaport. Care sunt țările în care putem merge cu dovada iuminizării

Certificatul de vaccinare este noul pașaport. Care sunt țările în care putem merge cu dovada iuminizării

Certificatul de vaccinare este noul pașaport. Care sunt țările în care putem merge cu dovada iuminizării
Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea deveni un fel de cartelă de acces pentru plecarea în vacanțe.

Mai multe țări care sunt bazate din punct de vedere economic pe turism au anunțat că vor deschite granițele pentru turiștii imunizați. Printre cele care au anunțat asta se numără și Grecia, Islanda, Insulele Azore și Madeira.

Trebuie prezicat faptul că aceste țări primesc turiștii vaccinați fără să mai aibă nevoie de un teste PCR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grecia este una dintre principalele destinații pentru care optează românii când vine vorba de vacanța de vară. Persoanele care au deja 14 zile de la a doua doză de vaccin pot călători în statul elen fără carantină sau test PCR. Sezonul estival se va deschide oficial începând cu 14 mai.

Aceleași condiții le impune și Croația. Unele state, precum Muntenegru, cer doar ca a doua doză de vaccin să fie efectuată cu 7 zile înainte de intrare în țară.

Turiștii îndrăgostiți de insulele portugheze primesc o veste bună. Cei care sosesc în Insulele Azore și Madeira pot prezenta un certificat de vaccinare împotriva COVID-19. Azore este primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată.

Granițe deschise pentru cetățenii vaccinați

De asemenea, Slovacia a deschis deja granițele pentru cetăteții vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.

Islanda a anunțat încă din 18 martie că permite tuturor turiștilor care prezintă un pașaport de vaccinare să viziteze țara. Aceleași beneficii le au și turiștii care ajung în Georgia. Țara a fost declarată cea mai sigură destinație din vara anului 2020.

Alte state fac ultimele pregătiri pentru a primi turiștii pe bază de vaccin. Cipru va accepta turiștii vaccinați până în vară, cel mai probabil după 1 mai, cu condiția să aibă ambele doze de vaccin.

Spania intenționează să aibă pus la punct un sistem de primire a turiștilor străini pe baza unui pașaport de vaccinare până în iunie.

Thailanda va începe să elimine din restricții și să primească călătorii vaccinați începând cu 1 iulie, iar Germania ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate complet.


Accesează: