Cererea prin care Stănculescu vrea să scape de închisoare, amânată

Cererea prin care Stănculescu vrea să scape de închisoare, amânată

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat, astăzi, pentru data de 25 noiembrie judecarea cererii prin care Victor Athanasie Stănculescu a solicitat întreruperea executării pedepsei de 15 ani de închisoare.

Judecătorii au luat această decizie deoarece expertiza Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici nu a fost finalizată.

Astăzi, Stănculescu a cerut să nu mai fie adus în instanţă decât după ce expertiza solicitată va ajunge la dosar.

Tribunalul Militar poate hotărî  întreruperea executării pedepsei fostului general doar după realizarea unei expertize de către Institutul Mina Minovici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Chiţac, condamnat tot la 15 ani de detenţie, a adresat şi el o cerere similară instanţei militare.

"La prima întâlnire, generalii vor fi suspuşi unui control clinic şi vor fi analizate documentele medicale cu care vor veni la comisie. Apoi, în funcţie de afecţiuni, vor fi trimişi, în funcţie de boală, la controale medicale de specialitate în spitalele din reţeaua Ministerului Sănătăţii", a declarat directorul general al INML, Dan Dermengiu.

După ce vor fi efectuate toate analizele, comisia de expertiză a INML va stabili dacă tratamentul pe care trebuie să îl urmeze generalii poate sau nu să fie administrat în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

"Nu se pune problema dacă rezistă sau nu regimului de detenţie, ci dacă suferinţa pe care o au poate fi tratată în reţeaua medicală a penitenciarelor", a adăugat profesorul Dermengiu.

Pe baza expertizelor medicale, judecătorii vor decide dacă întrerup sau nu executarea pedepselor generalilor.

Sursa: Mediafax