Evenimentul Zilei > Actualitate > Cercetătorii români, aproape de găsirea tratamentului! Au spart genomenul SARS-CoV-2
Cercetătorii români, aproape de găsirea tratamentului! Au spart genomenul SARS-CoV-2

Cercetătorii români, aproape de găsirea tratamentului! Au spart genomenul SARS-CoV-2

Cercetătorii români din Suceava au reușit să spargă genomul coronavirsului și, astfel, sunt foarte aproape de a găsi un tratament împotriva virusului.

Prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian , prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a făcut anunțul privind spargerea genomului noului coronavirus și a explicat cum a avut loc acest procedeu.

„La laboratorul de metagenomică şi biologie moleculară al Universităţii Stefan cel Mare din Suceava, au fost secvenţiate în ultimele trei săptămâni 63 de probe ce conţineau virusul SARS-CoV-2 ,provenind din zona Sucevei. Într-o primă etapă, le-am comparat cu varianta originală, cea provenită din Wuhan, şi putem anunţa că au fost descoperite 187 de modificări, potenţiale mutaţii ale virusului, la nouă dintre genele lui.

Noi am intrat în luptă fără să cunoaştem adversarul. Acest lucru ne ajută acum foarte mult în a găsi tratamente potrivite, unele poate sunt folosite cu succes în alte ţări.

Un prim rezultat, după ce am analizat probele amintite, arată că, pentru zona Sucevei, suntem mai apropiaţi de varianta de virus din Spania, patru probe sunt legate de Germania, sunt şi din Italia. Dar în zona Sucevei s-au răspândit mai degrabă pe varianta venită din Spania”, a declarat medicul Mihai Dimian, la Antena 3.

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Până astăzi, 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 10.07.2020 (10:00) – 11.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Dolj, Galați, Maramureș, București, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

23 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: