Cercetătorii dau vestea așteptată de toată Planeta. Molecula care îi poate veni de hac noului coronavirus

Cercetătorii dau vestea așteptată de toată Planeta. Molecula care îi poate veni de hac noului coronavirus

Speranţa este ca aceste mici animale să nu aibă soarta vizonilor, din famlia cărora fac parte, aceea a mustelidelor. Milioane de vizoni au fost exterminaţi în Danemarca în ultimele săptămâni, fiindcă guvernul danez se temea că ar putea da naştere unei mutaţii a virusului Sars-CoV-2 care să diminueze din eficacitatea viitoarelor vaccinuri pentru oameni. Printre animalele crescute pentru blana lor s-a dezvoltat din păcate o mutaţie a virusului.

O situaţie de impas

Atenţia comunităţii internaţionale s-a focalizat în ultimele luni pe cursa creării vaccinului, iar ştirile bune în această privinţă nu lipsesc şi primii vaccinaţi ar trebui să fie în Europa la sfrşitul lui ianuarie. S-a vorbit şi de puternici anticorpi monoclonali la care se lucrează intens şi care, se spune, vor fi disponibili din martie. Însă interesul privind tratamentul clinic este încă scăzut. Site-urile ştiinţifice amintesc că nu există nicio terapie care să se fi dovedit eficace şi sigură împotriva Sars-CoV-2 şi calrifică că clasele de medicamnte împlicate la nivel clinic sunt următoarele.

Printre antivirale este Remdesivir, deja utilizat în sfera epidemiei de Ebola în Africa şi utilizat la pacienţii cu boală moderată şi severă