Cercetătorii dau vestea așteptată de toată Planeta. Molecula care îi poate veni de hac noului coronavirus

Cercetătorii dau vestea așteptată de toată Planeta. Molecula care îi poate veni de hac noului coronavirus

Cercetătorii au descoperit o nouă armă care ar putea fi capabilă să înfrângă virusul Sars-CoV-2. Este vorba despre Molnupiravir, un medicament antiviral de tip experimental creat pentru a înfrunta virusul gripa,l dar capabil să blocheze transmiterea coronavirusului.

Demonstraţia a fost făcută de oamenii de ştiinţă de la Georgia State Univesity, conduşi de dr. Richard Pempler. Echipa de cercetători a administrat, de două ori, pe zi pe cale orală, medicamentul la câţiva dihori infectaţi cu Covid-19 şi experimentul a demonstrat că molecula a împiedicat progresul bolii spre o formă mai gravă şi a împiedicat printre altele transmiterea virusului timp de 24 de ore.

Joseph Wolf coautor al studiului, a declarat că (cuvintele sale au fost preluate de AdnKronos) „când am pus în aceeaşi cuşcă animalele infectate şi apoi tratate împreună cu dihorii, niciunul nu s-a infectat, în timp ce în studiul de control, paralel, toate contactele dihorilor care au primit placebo au rezultat infectaţi”. Va fi nevoie de confirmarea eficacităţii medicamentului asupra omului şi pentru a face-o, sunt în desfăşurare cerecetări care au ajuns la faza 2 şi 3 experimentului.

Rolul dihorilor

Dihorii sunt animale foarte sensibile la contactul cu viruşii umani şi care prezintă o structură a căilor respiratorii superioare asemănătoare cu a noastră. Ei se pot dovedi aliaţi de bază şi exact pe unii dintre ei a fost experimentat în Australia un vaccin împotriva Covid-19. Aceste animale reuşesc să înfrunte boala cu uşurinţă, iar influenţa virusului este benignă sau blândă. Virusul Sars-CoV-2, după cum a demonstrat un studiu chinez publicat în revista Science, se multiplică eficace la pisici şi dihori şi mai puţin la câini, porci, găini şi raţe. Dihorii, din păcate pentru ei, sunt candidaţii ideali pentru evaluarea medicamentelor antivirale şi a vaccinurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News