Cercetătorii au descoperit că 11 minute de activitate fizică zilnică ar putea reduce riscul de deces prematur

Cercetătorii au descoperit că 11 minute de activitate fizică zilnică ar putea reduce riscul de deces prematur Sursa: Dreamstime.com

Doar 11 minute de activitate fizică pe zi ar putea reduce riscul de deces prematur cu 23%, sugerează o analiză a datelor de la peste 30 de milioane de adulți.

Dacă toată lumea ar putea pune în aplicare această idee, 1 din 10 decese timpurii din întreaga lume ar putea fi prevenite, potrivit autorilor studiului.

Importanța activității fizice zilnice 

Cercetătorii au descoperit relația dintre activitatea fizică și riscul de deces, precum și riscul de afecțiuni specifice, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, leucemia și cancerul de colon. Boala cardiacă este principala cauză de deces la nivel mondial. Noul studiu a constatat că doar 75 de minute de activitate fizică pe săptămână, sau 11 minute pe zi, sunt legate de un risc cu 17% mai mic de boli cardiovasculare. Aceeași activitate fizică a fost legată de un risc cu 7% mai mic de a dezvolta cancer, o boală responsabilă pentru o medie de 9,6 milioane de decese pe an la nivel global. 

Activități precum mersul rapid, dansul, mersul la o plimbare cu bicicleta și jocurile în aer liber contează pentru cele 11 minute pe zi, dar Brage a spus că același beneficiu poate fi simțit dacă faceți exerciții viguroase, mai degrabă decât moderate. „ Dacă cineva nu are timp și este capabil să desfășoare o activitate viguroasă este o modalitate eficientă de a crește volumul fizic săptămânal”, a spus Brage. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Oricine speră să adauge mai multă activitate fizică în viața de zi cu zi ar trebui să aleagă exerciții care sunt realiste și care se potrivesc cu stilul lor de viață actual.  „A face 1.000 de pași în plus pe zi (aproximativ 10 minute de activitate) este adesea un început bun pentru mulți, dar trebuie să găsești o modalitate de a te bucura de mersul pe jos, ascultând un podcast sau mergând cu un prieten”, a susținut unul dintre cercetători. 

Studiul a inclus persoanele care nu fac activitate fizică în timpul programului de muncă. „ Ne-am concentrat pe componenta vieții de zi cu zi care este mai ușor de schimbat pentru majoritatea oamenilor. Deși nu este imposibil să schimbați locul de muncă, cu siguranță nu este un lucru pe care l-ați face des”, a unul dintre cercetătorii studiului, potrivit Live Science.