Încercarea a avut loc acum aproape un secol pe Brocken, cel mai înalt pisc al munților Harz din Saxonia. Acest punct a fost în Evul Mediu teatrul sabaturilor vrăjitoreşti, şi e, după tradiţie, locul unde Satan se arată mai bucuros.

În căutarea țapului și fecioarei

Operațiunile au început cu 24 de ore înainte de ivirea lunii pline.

În acest ritual e nevoie de o fecioară şi de un ţap. Ambele elemente au fost procurate cu foarte mare greutate. Ţapul trebuie să fie negru ca smoala şi să n-aibă nici mai mult nici mai puţin de un an.

Găsind în cele din urmă animalul, au pornit în căutarea fecioarei, care să întrupeze inocenţa.

Au întâlnit în satele saxone un considerabil număr de fetişcane, care la început erau gata să primească rolul. Când li se explica însă că nu era vorba de vreo filmare, ci de o încercare de invocare a diavolului, refuzau hotărât onoarea ce li se făcea.

Se găsi în cele din urmă una cu destul curaj sau curiozitate, pentru a primi atribuţia.

„Cercul magic”

Savanţii au aprins un foc alimentat de conuri de pin, la lumina căruia au trasat cu alb „cercul magic”.  Acesta trebuie să fie destul de mare pentru a cuprinde pe invocatorul diavolului, două ajutoare, fata şi ţapul.

În interiorul cercului, aranjate în forma a două triunghiuri înlănţuite, se pun diverse simboluri, iar înăuntrul circumferinței se pun lămpi alimentate de un ulei special.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE