Cercetători puțini, dar buni și prolifici

Cercetători puțini, dar buni și prolifici

În România activează aproximativ 50.000 de cercetători, care au publicat circa 75.000 de articolele științifice în jurnale de profil în perioada 2010-2015. Drept urmare, pentru prima dată, cea mai mare editură științifică din lume, va premia o instituție de cercetare și un jurnal academic din românia. La fiecare categorii sunt câte trei nominalizați!

România a avut o creștere considerabilă în domeniul cercetării în ultimii zece ani. Aceste premii vor ajuta la continuarea dezvoltării mediului științific din România, care devine o țară tot mai importantă pe harta cercetării din Europa Centrală și de Est. Cercetătorii și instituțiile academice românești au, astfel, o vizibilitate mult mai bună pe plan internațional”, a declarat Cătălin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est (lider mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor). 

Nominalizările pentru Scopus Awards România 2015 sunt:

- Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, din Măgurele și Universitatea de Vest din Timișoara – pentru excelență în cercetare,

Ne puteți urmări și pe Google News

- iar publicațiile academice Balkan Journal of Geometry and its Applications, International Journal of Computers, Communication and Control și  Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases – pentru excelență.

Premiile vor fi decernate la sfârșitul lunii la Timișoara.

Potrivit bazei de date Scopus (cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed și include instrumente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea academică), în România activează 50.000 de cercetători, care au publicat peste 75.000 de articole științifice în jurnalele de profil, c ele mai multe articole științifice fiind în domeniile: inginerie (20.000), fizică și astronomie (12.000) și medicină (11.000). Articole mai puține sunt în domenii precum biochimie, genetică și biologie moleculară (6.000), științe sociale (5.000) și mediu (4.000). Analiza a fost făcută în perioada 2010-2015.