Evenimentul Zilei > International > Centrul de refugiaţi FĂRĂ REGULI. Înăuntrul azilului unde un copiii sunt AGRESAŢI, iar poliţia refuză să intre. Siguranţa celor 600 de MIGRANŢI este asigurată de doi paznici care abia PĂRĂSESC siguranţa biroului | FOTO
Centrul de refugiaţi FĂRĂ REGULI. Înăuntrul azilului unde un copiii sunt AGRESAŢI, iar poliţia refuză să intre. Siguranţa celor 600 de MIGRANŢI este asigurată de doi paznici care abia PĂRĂSESC siguranţa biroului | FOTO

Centrul de refugiaţi FĂRĂ REGULI. Înăuntrul azilului unde un copiii sunt AGRESAŢI, iar poliţia refuză să intre. Siguranţa celor 600 de MIGRANŢI este asigurată de doi paznici care abia PĂRĂSESC siguranţa biroului | FOTO

Camera minusculă este plină de obiecte, de vase murdare şi biberoane, în timp ce un ceainic se luptă pentru spaţiu cu o tabletă strălucitoare. Cameră de opt metri pătraţi a devenit acum casa a şase persoane. Acestea sunt condiţiile dintr-unul dintre cele mai notorii centre de refugiaţi din Suedia, unde copiii sunt violaţi şi poliţia refuză să intervină "de frică". Este centrul de refugiaţi fără reguli.

Centrul pentru solicitanţi de azil Signalisten din Västerås, oraş situat la o oră de Stockholm, a fost odată un hotel primitor ce putea găzdui133.000 de persoane. MailOnline a obţinut accesul exclusiv în centru unde peste zece copii au fost abuzaţi sexual.

Peste 600 de bărbaţi, femei şi copii stau burduşiţi în micile camere, păziţi doar de doi gardieni care sunt prea înfricoşaţi să îşi părăsească camerele.

Sursă foto: dailymail.co.uk

Preşedintele asociaţiei afgane Hussein Asgari susţine că copiii sunt supuşi unor riscuri majore din cauza eşecului Suediei de a limita afluxul de imigranţi. El învinuieşte supraaglomerarea pentru condiţiile din centru, după ce Consiliul de Migrare din Suedia a încălcat regula care prevede că fiecare persoană trebuie să beneficieze de un spaţiu între cinci şi trei metri.

“Am primit numeroase apeluri de la copii care spun că au fost violaţi de nenumărate ori de când au ajuns în Suedia”, a declarat Hussein pentru MailOnline. “Aceste lucruri se întâmplă din cauza aglomeraţiei. Nu există niciun sistem de supraveghere. Dacă ai unul sau doi criminali, în acest caz, violatori printre cei 600 de imigranţi, ei rămân neobservaţi”, a spus acesta.

Copiii sunt prea ruşinaţi să povestească ce li se întâmplă, de aceea abuzurile rămân necunoscute, a declarat el. Şi autorităţile, la rândul lor, recunosc că centrele sunt supraaglomerate şi greu de controlat, lăsând rezidenţii şi pe cei care locuiesc în apropiere în pericol.

Potrivit Agenţiei pentru Migraţie din Suedia numărul abuzurilor din aceste centre s-a dublat din 2014 până în 2015.

În urmă cu zece zile, poliţia a început o investigaţie în cazul unui copil de zece ani violat de alţi tineri. Copilul şi familia acestuia au fost mutaţi într-un loc mai sigur de către serviciile de securitate, ceea ce a dus la sporirea tensiunilor din centrul de refugiaţi.

Sursă foto: dailymail.co.uk

Câteva zile mai târziu, serviciile sociale au decis că o altă familie ar trebui mutată din centru din motive de siguranţă, deoarece situaţia a devenit cu adevărat periculoasă. Iniţial, personalul a încercat să ajute familia, însă au fost opriţi de mulţimea de migranţi care au încercat să împiedice tatăl copilului să plece deoarece era medic şi trata copiii bolnavi.

Potrivit MailOnline, migranţii au luptat împotriva poliţiştilor din cauza faptului că nu primesc ajutor medical.

“Tatăl copilului era extrem de cunoscut în acest centru. Era un doctor din Siria şi ajuta oamenii, în special copiii”, a declarat unul dintre rezidenţii centrului, precizând că era singurul lor ajutor deoarece nimeni nu îi ajută să trateze bolnavii sau măcar să îi ducă la spital.

Când poliţia a intervenit, locuitorii centrului au devenit agresivi şi au început să îi împingă. Faptul că poliţia a venit însoţiţi de un câine i-au stârnit şi mai mult. “Ce fel de poliţie aduce un câine pentru a muta o familie cu copii?”.

Doar doi paznici sunt de serviciu în fiecare noapte. Holurile sunt supravegheate, însă aceştia sunt prea speriaţi să părăsească siguranţa biroului, a spus unul dintre angajaţi.

Migranţii spun că central nu respect nicio regulă. Ei se plâng de condiţiile în care trăiesc, fiind un loc al “tuturor posibilităţilor”. Acolo, orice se poate întâmpla oricând, deoarece personalul este puţin şi habar nu are ce se întâmplă cu adevărat, spun aceştia, în timp ce managementul ameninţă că îi vor trimite în alte scot o vorbă despre ce se întâmplă acolo, a declarat Mahmeed. Pentru moment împarte o camera cu soţia sa şi cei patru copii şi are speranţa că va pleca de aici curând.