Evenimentul Zilei > Actualitate > Centru pentru bolnavii cu scleroză multiplă inaugurat de Mitropolia Banatului
Centru pentru bolnavii cu scleroză multiplă inaugurat de Mitropolia Banatului

Centru pentru bolnavii cu scleroză multiplă inaugurat de Mitropolia Banatului

Mitropolia Banatului face ceea ce nu reușește să facă Ministerul Sănătății. Preoții au deschis, miercuri, la Timișoara, un centru medical unde să fie îngrijite persoanele care suferă de scleroză multiplă. Numai în județul Timiș există peste 400 astfel de suferinzi.

Scleroza multiplă este cea mai frecventă cauză de invaliditate de cauză neurologică a adulţilor tineri, după cauzele de invaliditate determinate de traumatisme. Este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi, și apare, de obicei, de la adolescenţă până la 35 de ani. Potrivit medicilor, nu există un tratament al bolii, doar mijloace terapeutice care ameliorează vizibil simptomatologia. Psihoterapia este, de asemenea, utilă. Acești bolnavi ajung să fie depresivi (cazurile de suicid sunt frecvente, reprezentând o importantă cauză de deces în scleroza multiplă).

Fundaţia Filantropia Timişoara în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei a inaugurează astăzi la Timişoara Centrul pentru pacienţii cu scleroză multiplă. Acesta se găsește pe strada Iuliu Maniu nr.40 și a fost realizat în urma unei investiții de 240.000 de lei finanțată de Mitropolia Banatului. ”Comunitatea acestor pacienţi a venit în 2018 la sediul Mitropoliei Banatului pentru a solicita sprijin, deoarece încă nu au un loc în care drepturile lor sa fie cunoscute şi serviciile complementare actului medical sa fie posibile. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a răspuns acestei solicitări de sprijin prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu care sa fie dedicat unei astfel de îngrijiri şi a încredinţat Fundaţiei Filantropia Timişoara să se ocupe de lucrările ample de amenajare şi dotare”, informează oficialii Bisericii Ortodoxe Române.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: