„Centrul de transfuzii din București funcționează într-o clădire cu risc seismic și asta în sine este inacceptabil. Ne trebuie un nou centru, am selectat deja un teren, o să se facă transferul de la Institutul Hociotă la Centrul de transfuzii București și acolo se va construi unul nou. După transferul de teren, luăm în calcul două opțiuni, îl construim pe banii statului, fie vom avea o colaborare cu fundații, organizații care să construiască pe bani privati și să-l doneze apoi statului”, a precizat Vlad Voiculescu, aflat în vizită la Centrul de transfuzii București.

Vlad Voiculescu a promis că se vor face noi  angajări de personal în centrele de transfuzii și va fi rezolvată problema legată de plata orelor suplimentare.

„Cred că primul lucru pe care trebuie să-l facem este să folosim resursa umană pe care o avem, să plătim orele suplimentare, al doilea lucru, desigur, dacă ne uităm la toată țara, pentru că în toată țara e nevoie de sânge, avem nevoie de mai mult personal, ca în mai toate ariile din sănătate trebuie mai mult personal și ceva mai bine plătit și câteva lucruri organizatorice schimbate. Avem mult de lucru, sunt multe de îmbunătățit, avem acea restricție legală ca înainte cu șase luni de alegeri nu poți schimba chestiuni legate de salarizare, cheltuieli de personal, dar o să facem asta imediat după alegeri, iar modul în care gestionăm sângele să fie o prioritate a guvernului”, a adăugat ministrul Sănătății.

În plus, ministrul Vlad Voiculescu a făcut un apel către populație să vină să doneze sânge.