Potrivit Cancan, o angajată a centrului a dezvăluit, sub protecția anonimatului, faptul că minorii sunt supuși la muncă zilnică, deși sunt acolo pentru reabilitare psihică. Este vorba de aceeași angajată de la centru care a dat în vileag incidentul de natură sexuală ce a avut loc în prima parte a lunii ianuarie.

Conform spuselor acesteia, unii dintre cei internaţi ar fi puşi la muncă de cei care sunt plătiţi tocmai pentru a avea grijă de ei, bolnavii. Pacienţii ar fi păcăliţi cu o cafea sau cu un suc pentru a trudi la spălatul pe jos, al vaselor și chiar al toaletelor.

„La etajul al doilea, acolo unde stau băieţii, este un copil în putere, să zic aşa, cu probleme psihice, dar nu mari. Dănuţ îl cheamă, are o oarecare inteligenţă… Dar îl păcălesc cu un suc. Îl pun la muncă, face de toate. Spală WC-urile, face curăţenie la bucătărie, spală vase, cară copiii care nu se pot deplasa, schimbă pampersi… Îl hămălesc pe bietul copil. 

Şi nu e singurul… Mai e şi fata mută de care v-am povestit, întâmplarea cu bărbatul acela, şi pe ea o păcălesc. Cară şi ea de toate, face de toate, la etajul întâi. O cafea, un suc…”, a povestit sursa pentru Cancan.

Detalii șocante: „Îi îndoapă cu pasile şi scapă de ei!”

Angajata care, sub protecţia anonimatului, a decis să rupă tăcerea a povestit cum copiii sunt ”anesteziaţi”, iar personalul nu mai are bătăi de cap în centru.

„Li se dau multe pastile, copiii devin foarte lenţi… Iar cei care trebuie să aibă grijă de ei pot face ce vor, fără să aibă vreun deranj… Păi de ce credeţi că nu sunt camere de luat vederi peste tot… Ca să nu se vadă ce fac. După mine, ceea ce se întâmplă aici este o crimă, cinstit vă spun!”, a comentat sursa

Tot aceasta a mai spus că mâncarea este serios diminuată chiar de angajaţi care, în loc să aibă grija ca bolnavii să se hrănească în mod corespunzător, pleacă acasă cu plasele pline cu alimente. „Se fură din mâncarea bolnavilor! Se pleacă, pe cuvânt vă spun, cu plasele pline! Unii mai trag şi câte un păhărel la parter, acolo unde e spălătoria, unde-s magazii… Acolo mai ascund câte o sticlă cu băutură”, a mai spus femeia, potrivit sursei citate.