Facturi mai mici la încălzire. Cum ar trebui să setezi centrala termică atunci când pleci de acasă

Facturi mai mici la încălzire. Cum ar trebui să setezi centrala termică atunci când pleci de acasă Centrală termică .Sursa foto: Arhiva EVZ

O anumită setare a centralei termice te poate ajuta să plătești facturi mai mici la încălzire. Poți apela la acest truc mai ales în momentele în care pleci de acasă, nefiind nevoie de o temperatură ridicată în locuință.

Pentru un consum redus centrala termică poate fi setată într-un anumit mod, în perioada sezonului rece. Poți apela la acest truc, mai ales atunci când alegi să pleci de acasă. De asemenea, poți folosi setarea inclusiv în zilele în care valorile termice sunt mai ridicate decât de obicei.

Cum să setezi centrala termică pentru a avea un consum mai mic

Odată cu răcirea vremii românii se confruntă cu plata facturilor mărite. Pentru a diminua consumul, centrala termică poate fi setată într-un astfel de mod, atunci când pleci din locuință.

Specialiștii susțin că deseori românii să oprească centrala termică în momentul în care pleacă din locuință. Această decizie aduce ulterior costuri mai mari,  nicidecum facturi mai mici. Pentru situații de acest gen poți apela la alte măsuri în a seta centrala termică și a păstra o temperatură optimă în locuință.

Ne puteți urmări și pe Google News

Butonul pe care trebuie să apeși când pleci de acasă

Specialiștii susțin că toți românii care dețin centrală termică în locuință ar trebui să cunoască acest detaliu.

Înainte de a ieși din locuință aceștia ar trebui să apese întotdeauna butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare. În caz contrar, centrala termică ar putea consuma mai multă energie, mai ales în zilele cu temperaturi foarte scăzute.

Cu ajutorul setării respective, instalația se va menține caldă pe o durată îndelungată.

În acest mod, procesul de reîncălzire a întregii locuințe va fi mult mai ușor, cu un consum mai redus.

Facturi mai mici la încălzire. Cum ar trebui să setezi centrala termică atunci când pleci de acasă

Centrale termice. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum ar trebui să setezi centrala termică în zilele friguroase

Pe parcursul iernii, specialiștii recomandă ca în locuințe să fie menținută o temperatură de 23, maxim 24 de grade Celsius.  Totodată, pentru a avea eficiență energetică, utilizatorii casnici ar trebui să aibă și locuințele izolate. Potrivit estimărilor experților, după procesul de izolare al unei locuințe, proprietarii pot face economie de până la 40 % în ceea ce privește plata facturilor.