Evenimentul Zilei > Social > CENTENAR. Festivalul BUCOVINEI în Piața George Enescu din BUCUREŞTI
CENTENAR. Festivalul BUCOVINEI în Piața George Enescu din BUCUREŞTI

CENTENAR. Festivalul BUCOVINEI în Piața George Enescu din BUCUREŞTI

Festivalul Bucovinei, un eveniment dedicat Centenarului Unirii, reuneşte în perioada 23-25 noiembrie 2018, în Piața George Enescu, asociațiile culturale ale românilor din Regiunea Cernăuți, personalități ale comunității românești din nordul Bucovinei, reprezentanți ai presei de limba română din Ucraina, precum și primari ai localităților cu populație românească din acea zonă.

Desfășurat sub sloganul „Reunim Bucovina Istorică”, la festival participă 200 de artiști, de ansambluri folclorice, de meșteșugari populari și de cei mai pricepuți bucătari de pe plaiurile bucovinene.

Arta, tradițiile, portul popular și gustoasele bucate din Bucovina, ce vor fi prezentate publicului în cele trei zile, au rolul de a promova și strânge relațiile cu cei peste 700.000 de români care trăiesc dincolo de granița de nord-est.

 

“Pentru că noi, românii din Țara Mamă, avem datoria de suflet de a informa opinia publică despre situația învățământului în limba română din Ucraina și de a susține strângerea de fonduri pentru școlile și grădinițele românești din această țară.

O primă și frumoasă inițiativă de a sprijini unitățile de învățământ românești din Ucraina aparține companiei Wirquin România, care va dona instalații sanitare noi și performante pentru acestea.Vă invităm să ne fiți alături din 23 până în 25 noiembrie și să arătăm că, în inima Bucureștiului, întregim inima Bucovinei, care va bate alături de inima Patriei Mamă”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 1.