Evenimentul Zilei > Social > Celebrul Fane Spoitoru, căutat de poliție și în congelatorul unui prieten | Memoria EVZ
Celebrul Fane Spoitoru, căutat de poliție și în congelatorul unui prieten | Memoria EVZ

Celebrul Fane Spoitoru, căutat de poliție și în congelatorul unui prieten | Memoria EVZ

Fostul mare interlop Ion Titișor, alias Fane Spoitoru – decedat anul trecut – era în martie 1996 cea mai căutată persoană din țară.

Aceasta după ce Fane se sustrăsese din ancheta în care era urmărit penal după scandalul din fața discotecii Vox Maris, din Capitală, în urma căruia, în vara anului 1992 îi secționase mâna unui polițist, cu o sabie ninja, nu înainte de a încasa șase gloanțe în burtă.

În disperare de cauză, polițiștii au ajuns să-l caute pe interlopul fugar până și în congelatorul din barul unui prieten de-al său pe nume Mitică Cocoșatu, fost coleg de pârnaie cu Fane.

INFO

Fane Spoitoru a reușit să fugă în Canada, de unde a fost extrădat după câțiva ani. A fost condamnat și în timpul pedepsei s-a pocăit. A murit anul trecut, în Israel, după un accident vascular-cerebral.

CV

Autorii savuroasei informații au fost Lidia Popeangă și Alecu Racoviceanu. Lidia a ieșit din presă și s-a stabilit în Germania. Alecu este senior-editor al „Bulinei roșii” și coordonează secția de Investigații-Eveniment.