Evenimentul Zilei > Actualitate > Celebrele cabine de telefon ROȘII din Londra se fac VERZI și la propriu și la figurat | FOTO
Celebrele cabine de telefon ROȘII din Londra se fac VERZI și la propriu și la figurat | FOTO

Celebrele cabine de telefon ROȘII din Londra se fac VERZI și la propriu și la figurat | FOTO

Cabinele de telefon roșii, emblemă a Marii Britanio vor deveni verzi și vor fi dotate cu panouri solare, informează AFP. De altfel prima cabină de acest fel, Solarbox, a fost inaugurată miercuri dimineață la Tottenham Court Road, una din cele mai aglomerate intersecții din centrul Londrei.

Complet modernizată, noua cabină are în interior patru prize pentru încărcarea gratuită a telefonului mobil sau a tabletei.

"Energia este stocată într-o baterie, ceea ce permite să se încarce telefonul inclusiv noaptea sau în zilele fără soare", a declarat coautorul Solarbox, Harold Craston, un tânăr absolvent London School of Economics.

"Vrem să demonstrăm că putem utiliza un spațiu într-un mod pozitiv și că Londra încearcă să devină mai verde", a spus tânărul laureat al unui concurs organizat de municipalitate pentru a reduce emisiile de carbon în Londra.

"Ideea era de a refolosi un lucru care nu mai este folosit sau care nu este utilizat în scopul pentru care a fost conceput", a precizat el, adăugând că, de multe ori, "cabinele telefonice erau întrebuințate pe post de toaletă".

O a doua cabină Solarbox urmează să intre în funcțiune în ianuarie, după care multe altele se vor inaugura în cursul anului.

"Este interesant și inventiv", a apreciat un londonez, salutând modernizarea acestor cabine "care fac parte din istoria Londrei".

Inaugurate în 1936, cabinele de telefon roșii fac parte din patrimoniul britanic alături de autobuzele roșii supraetajate sau de taxiurile negre. Aproximativ 1.800 de cabine au fost "remodelate" între timp în diferite scopuri, devenind chioșcuri, mini-galerii de expoziție și chiar … mini-puburi, relatează Agerpes.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: