Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai TRIST urs polar din lume. Imaginea a ÎNNEBUNIT reţelel de socializare | FOTO
Cel mai TRIST urs polar din lume. Imaginea a ÎNNEBUNIT reţelel de socializare | FOTO

Cel mai TRIST urs polar din lume. Imaginea a ÎNNEBUNIT reţelel de socializare | FOTO

O imagine surprinsă în arhipelagul norvegian Svalbard din Oceanul Arctic a devenit virală pe internet. Fotograful Kerstin Langenberger a surprins, cu ajuoturl aparatului de fotografiat, imaginea dramatică a unui urs polar.

Aceasta a postat pe contul său de Facebook imaginea cu ursul polar. ”Doar de câteva ori am văzut mame grase cu pui grași. De cele mai multe ori am văzut urși îngrozitor de slabi, exclusiv femele – așa cum este și cea din imagine”, a scris Kerstin Langenberger pe pagina personală de Facebook, informează dailymail.co.uk.

Din cauza schimbărilor climatice din ultimii ani, urşii polari se confruntă cu probleme grave. Temperaturile ridicate au topit gheaţa, acolo unde urşii vânau foci. Astfel, animalele au fost nevoite să îşi procurore hrana de pe uscat. Urșii polari se confruntă cu probleme grave din cauza schimbărilor climatice. Temperaturile ridicate au dus la topirea gheții unde urșii polari vânau foci. Animalele au fost nevoie să recurgă la surse de hrană de pe uscat.

În Svalbard sunt aproximativ 3.000 de urși polari, iar numărul total al acestora este de 20.000-25.000. Viitorul acestor animale pare să fie însă sumbru.